Jaroslav Procházka: Na příštím mistrovství světa chci medaili!

Hokejbalová reprezentace do šestnácti let nedokázala jako jediná z českých týmů získat medaili, což je bezpochyby zklamáním. Cenný kov pro svůj tým nedokázal vybojovat ani gólem a čtyřmi asistencemi kladenský Jaroslav Procházka. Že však nešlo jen o neúspěch, odkryl hráč Alpiqu pro Vaše Kladno v následujícím rozhovoru.

Jak zpětně hodnotíte uplynulý turnaj? 
Byla to pro mě obrovská zkušenost a splnil se mi tím jeden velký sen. Hráli jsme dobrá utkání, kromě Slovenska jsme žádné nezaspali a makali od začátku. Jediná věc, která nás mrzí, je ta nezískaná medaile. 

Který moment rozhodl o vašem neúspěchu v zápase o třetí místo? 
Odehráli jsme dobrý zápas, ale chyběly góly a štěstí. Většinu zápasu jsme USA přehrávali. Myslím si, že velkou roli hrál i neuznaný gól ve druhé třetině, ale co se dá dělat, čas už nevrátíme.

V turnaji jste odehráli šest zápasů, zbyl nějaký čas i na cestování? 
Ano, ve volném dni jsme navštívili Manchester, přesněji stadion Old Trafford. Byl to nezapomenutelný zážitek!

Co se vám na Anglii nejvíce líbilo? 
Samozřejmě samotné mistrovství světa. Sheffield je také krásné město, fascinovaly mě nové domy, které jsou stavěné spíše v klasickém cihlovém stylu. Líbil se mi i přístup Angličanů, kteří nám všechno vysvětlili a chápali naší jazykovou bariéru.

Čeho byste chtěl v hokejbale ještě dosáhnout? 
Je toho stále spousta. Chtěl bych se znovu dostat na mistrovství světa a získat medaili. Hlavně bych rád u hokejbalu vydržel co nejdéle a probojoval se do našeho A-týmu, ale čeká mě dlouhá cesta. Mám jen ty nejvyšší cíle!

Matouš Soukup


Počasí Kladno

Předpověď počasí