Daniel Kružík: Věřím, že dostanu šanci

Rytíři dnes zahajují ostrou ledovou přípravu. Vedle hokejistů pod smlouvou je několik hráčů takzvaně na hraně výběru. Mezi ty, kteří mají více než měsíc na to, aby si smlouvu vybojovali, patří Daniel Kružík (19), bývalá opora kladenské juniorky. 

Jak jste trávil pauzu od skončení suché přípravy na začátku prázdnin?
Vybral jsem si necelý týden dovolené a pak jsem plnil individuální plán, který každý z nás dostal od kondičního trenéra Radima Jebavého. Vzal jsem to pěkně zostra (usmívá se). 

Co například individuální plán obsahoval?
Samozřejmě běhání, krátké starty, chodil jsem do posilovny. K tomu jsem si navíc zařadil kolo, kolečkové brusle a chodil jsem na cross fit. 

Je pro juniora těžké zvládat suchý trénink s áčkem?
Těžké je to v momentech, kdy se starším hráčům my mladí snažíme vyrovnat v zátěži, kterou oni zvládají, na kterou jsou zvyklí. Navrch máme zase my v kondiční části tréninku (usmívá se). Větší motivaci mám mezi staršími určitě v posilovně. Už jsem něco podobného zažil minulý rok v létě.

Lišila se z vašeho pohledu hodně loňská příprava áčka od té letošní?
Mírně v konceptu. Na rozdíl od loňska nám letošní kondiční přípravu dělal na míru specialista. Loni byla taky výborná, jen se víc běhalo než letos, teď jsme trávili více času v posilovně.

Často se vídáte s trenérem mládeže Radkem Gardoněm. Radil vám v individuální přípravě?
Radil mi, abych se zaměřil na obratnost.

Jak se žije hokejistovi na hraně sestavy, v nejistotě?
Ta nejistota rozhodně příjemná není. Věřím, že od trenéra Pavla Patery dostanu dostatečnou šanci ukázat, že do sestavy Rytířů patřím. 

A kdyby to čirou náhodou nevyšlo, máte záložní plán?
Na to nechci ani pomyslet. To bych řešil, až kdybych to nedokázal…

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí