Trenér Pihávek: Konkurence zvedá týmu kvalitu

Po dvou týdnech přípravy je tady ostrá prověrka. Fotbalisté kladenského SK jedou v neděli do Sedlčan k předkolu Českého poháru. Trenér Ivan Pihávek má z čeho vybírat.

Jak jste na soupeře nachystáni?
Pohár pro nás není prioritou. Jsme připraveni na sto procent, ale za každou cenu postupovat nemusíme. Před pohárem budou mít hráči v nohách přátelský zápas v Mladé Boleslavi nebo ti, co se ho nezúčastní, tak trénink. V Sedlčanech jsou zvyklí na tisícovou návštěvu, mají velmi kvalitní tým, a tohle všechno dohromady pro nás znamená těžkou překážku. 

Už máte představu o základní pohárové sestavě?
Předně nastoupí kmenoví hráči, ale pevnou sestavu v tuhle chvíli nemám. Ještě v neděli se může leccos změnit. Do téhle doby jsme hlavně prověřovali dorostence, kteří nejsou naši kmenoví hráči, jak zapadnou do týmu. Ten se v obou přátelských zápasech po poločasech míchal. 

Střelec Kroutil poslední zápas nehrál. Počítáte s ním do Sedlčan?
Pokud bude zdravý a pořád tak při chuti, jako v trénincích, tak nastoupí. Překvapil mě, jak maká. Do úvahy pro neděli přichází také varianta útočné dvojice Nesládek – Kroutil. Nesládek má velký kondiční deficit a každý odehraný zápas je jen k jeho dobru. 

Má složení obrany po odchodu Suchého a Hanzlíka jasnější kontury?
Nemá. V obraně máme více variant jak na stoperské dvojici, tak na pravém kraji. Můžou tam naskočit třeba i naši mladíci. 

Ještě větší přetlak je v záloze. Je pro vás lepší, když v dobrém nevíte, koho postavit a koho nechat sedět, nebo máte radši užší výběr?
Užší výběr znamená jistotu sestavy, a to není dobře do kabiny. Takovou konkurenci, jaká se sešla v záloze letos, v Kladně za svého působení nepamatuji. Jsem za to rád. Kluky to nutní víc na sobě makat, což je ku prospěchu celého týmu. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí