Tohle vyhrát nešlo, přesto SK nezklamal

Kladenští v MOL Cupu skončili. Jejich soupeř, druholigové Táborsko, potvrdil fotbalovou kvalitu a v divizním Kladně zvítězil 4:0 (2:0). 

I přes debakl podali domácí na hřišti Novoměstského Kladna (na stadionu SK se odehrává mládežnický turnaj) po fyzické stránce velmi dobrý výkon. Po té fotbalové logicky svému soupeři po celý zápas stačit nemohli. Navíc nastoupili bez bratrů Procházků, kteří měli rodinné povinnosti, nemocného Růžičky a s rekonvalescentem Tóthem.

Druholigové Táborsko předvádělo velmi rychlé přechody do útoku s nákopy na křídla a následnou kombinací před velkým vápnem. Většinu z nich ovšem v první půli zastavil zdvižený praporek pomezního sudího, až na jeden ofsajd zhruba ve čtyřicáté minutě, který odmávat měl a neodmával. 

Táborsko šlo po téhle akci do vedení, aby těsně před koncem poločasu přidalo druhý gól. Tentokrát Kladenští chybovali na polovině hřiště v rozehrávce, z čehož vyústil rychlý brejk a přihrávky na jeden dotek až do sítě bezmocného Tesaře. Ten si přes dva inkasované góly zaslouží za celých devadesát minut pochvalu, protože další čtyři gólové šance bravurně chytil.

Kladno se po přestávce z kabiny vrátilo s odhodláním nepříznivý vývoj skóre zvrátit. Hlavní sudí byl však proti. V prvních minutách druhého poločasu totiž poslal předčasně do kabiny Šímu a Kladno do deseti hráčů. Šíma přitom čistě vnikl do velkého vápna soupeře, tam se chystal ke střele a v ten moment mu obránce šlápl zezadu na patu. „Domino“ stabilitu nesrovnal a spadl. Jasnou penaltu ale sudí zhodnotil jako simulování domácího hráče a vyloučil jej. Podle očitých svědků vyprovázel arbitr Šímu z hřiště přízviskem „debile“…  

Rozhození bílomodří i v deseti kupodivu soupeře fyzicky stíhali. Ovšem nejvíc pouze uprostřed hřiště. Před brankou Táborska zahrozili jen jednou, když se k velkému sólu rozhodl Kalina, který svůj průnik soupeřovými šiky zakončil skvělou přihrávkou na hranici velkého vápna Nesládkovi, jehož přízemní bombu gólman zlikvidoval. Táborsku stačilo za takové konstelace proměnit dva útoky z mnoha.

„Naše ztráty v přechodové fázi dokázali potrestat. První gól padl podle mne z dvoumetrového ofsajdu. Zápas ovlivnilo vyloučení i absence opor. Bylo znát, že kdyby byl Mára Tóth zdravý, přidělali bychom soupeři mnohem více starostí a uhráli bychom důstojný výsledek,“ uvedl kapitán Jiří Veselý.

„Prohráli jsme s profesionálním týmem. Přesto jsem čekal, že budeme pod mnohem větším tlakem. V deseti jsme s nimi hráli vyrovnanou partii. Nasazením jsme nepropadli a s předvedenou hrou to nebylo zase tak špatné, jak výsledek napovídá,“ doplnil trenér Ivan Pihávek. 

Sestava SK: Tesař – Pechr, Rada, Veselý, Kalina, Štoncner, Borák, Bořík, Kroutil, Šíma, Nesládek (střídali Tóth za Kroutila a Kraus za Nesládka). 

Jan Murárik

taborgolman

Gólman Tesař zabránil jistě dalším čtyřem gólům v kladenské síti


Počasí Kladno

Předpověď počasí