Rytíři Kladno otevírají sezónu vítězstvím

Rytíři Kladno otevřeli sezónu na domácí půdě porážkou týmu HC Benátky nad Jizerou 3:2 (1:0, 1:1, 0:1 – 1:0) a po prodloužení si tak připisují vůbec první body pro tuto sezonu.

Ještě před začátkem zápasu se mohli diváci pokochat zcela novými animacemi na kostce, včetně unikátní pohyblivé soupisky, která jako kdyby předpověděla samotný začátek utkání. Hráči Kladna totiž hned v úvodu zápasu působili neskutečně živě a naskytlo se jim hned několik zajímavých šancí. Obrovskou příležitost dostali domácí v osmé minutě, kdy byl faulován Petr Hořava, ale v trestném střílení trefil bohužel pouze tyčku. I poté Rytíři Novotného dost trápili, ale i únik Matěje Pekra si hostující brankář zvládl pohlídat. Situace se změnila až ve čtrnácté minutě, kdy Peter Jánský zvládl zareagovat na Keharovu nahrávku a skóre tak domácí konečně otevřeli.

„Jsem spokojený, akorát že místo toho, aby to bylo 6:2, tak je to jen 1:0,“ říkal s úsměvem Lubomír „Čužák“ Rys. 

Ve stejném tempu Kladeňáci pokračovali i ve druhé třetině, druhý vstřelený gól však Jiřímu Burgerovi pomohl dopravit do branky sám Novotný. Ani dvougólový náskok ale Rytíře neuspal a hra zůstala i nadále plná nevyužitých šancí. Těch však mohlo být klidně víc, kdyby se rozhodčí postaral o spravedlnost a posadil Benátky na trestnou lavici za ránu, kterou dostal přímo do obličeje Přikryl. V samotném závěru třetiny se pak podařilo hostujícímu Ordošovi vinou chybného střídání Kladna skórovat. 

„Benátky se mi zdají vyčpělé. Extraligoví hráči, kteří jsou tam na hostování, tak nemají motivaci a je to na nich hrozně vidět. Ovšem chyby, které dělají, Rytíři nevyužívají,“ dodal k utkání po druhé třetině Jaroslav Zídek, hráčský agent. 

Třetí třetina nabídla další skvělou příležitost pro střelce poslední branky, Hanuljak si však zapeklitou situaci pohlídal, stejně jako hostující gólman, kterého Rytíři nepřestali trápit. Ani tolik skvělých šancí však Kladnu nestačilo, aby náskok navýšilo a hosté uviděli svou šanci. Stačila tak jedna jediná střela Jana Víška a zápas se rázem dostal opět na začátek. Benátky se dostaly po vstřelených brankách do varu a domácí zuby nehty ubránili poslední sekundy zápasu. „Ubránili jsme remízu,“ konstatoval suše moderátor Zdeněk Vrba. 

V přesilové hře se Rytířům konečně podařilo využít šanci a dokázat tak, že to měli být skutečně oni, kdo si z dnešního zápasu odnesou do kabiny první dva body této sezóny. 

Příští utkání odehrají Rytíři Kladno s týmem AZ Havířov v pátek v 18.00 hod. na domácí půdě soupeřů.

Branky a nahrávky: 14. Jánský (Kehar, Přikryl), 22. Burger (Ton), 64. Tůma (Kehar, Ton) – 38. Ordoš (Víšek, J. Mikyska), 55. Víšek (Kolmann, Ordoš)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Kehar, D. Růžička, Repe, Ulrych, P. Hořava, Ptáček – Tenkrát, Burger (C), Ton – Pekr, Zikmund, Tůma – Strnad, Přikryl, Jánský – Havlůj, Machač, Cetkovský.

HC Benátky nad Jizerou: F. Novotný (Kváča) – Kolmann, Havlín, Kočí, Mikliš, Pyrochta, Plutnar, Husa – Musil, Plodek (C), Hrníčko – Víšek, J. Mikyska, Ordoš – Ďurač, Volf, Musliu – Prokeš, Janele, Hrabík.

Počet diváků: 2184

Barbora Lišková

 

benatpetr

Petr Hořava neproměňuje trestné střílení

pateraburcuje

Mužstvu k lepšímu výkonu nepomohl ani Pavel Patera, který zdůraznil své pokyny netradičně tváří v tvář...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí