Sokolové bez koulí

Sokolové z Hostouně bez střelby nemohli pomýšlet ani na bod, natož na výhru. A tak si z jejich hřiště tři body veze domů Český Brod po vítězství 3:0 (1:0).

Hostouňští jako kdyby na hřišti ztratili koule, kterými by mohli pálit do hradeb protivníka. Byť to od prvních sekund ze strany domácích tentokrát vypadalo na parádní fotbal, snaha zaujmout diváka ale končila s čárou pokutového území. Lehký šum kolem své branky pak gólman Brodu řešil lehkým mávnutím ruky. 

Když to vypadalo na poločasovou plichtu, spadlo to tam Pettíkovi. Ten nedosáhl na nepovedený centr do šestnáctky, který k údivu domácích skončil v síti.

„Hráli jsme dobře, ale dostali jsme blbý gól. To měl náš gólman chytat,“ řekl po prvním poločase Jaromír Šilhan, který tentokrát strávil část rekonvalescence v roli pořadatele.

Po návratu z kabin Hostouňští v kombinační snaze uprostřed hřiště nepolevili. Ovšem s přibývajícím časem jim vpředu utíkali přihrávky a vzadu jejich ojedinělé chyby soupeř využil k navýšení vedení o dvě branky. Střídající „věž“ Motlík mohl v útoku do zadních řad Brodu vnést neklid, jenomže nedostal ideální balon na hlavu ani neměl komu centry sklepávat. „Končili jsme u šestnáctky. S tím nemůžeme zápas vyhrát nebo vyrovnávat skóre. Já potřebuju balon do výskoku, do souboje a ne aby na mě šly centry po zemi,“ krčil rameny hostouňský dlouhán.

A tak udeřilo potřetí na druhé straně. Trestný kop rozehrál Hrdlička přesně tam, kam Hostouňští čekali, avšak Pettík si s dlouhým míčem k tyči neporadil. 

„Hrajeme nádherný kombinační fotbal, ale bez efektu. My tam pětatřicet minut máme dlouhána Motlíka a my na něj dáme jen dva vysoké balony. To je špatně. Měli bychom si na hřišti uvědomit, že tohle není přebor, ale soutěž o úroveň výš,“ zlobil se Šilhan a jeho spoluhráč z marodky Tomáš Vlasatý dodal: „V první půli jsme byli lepší, ale náhodný gól podle mne utkání rozhodl. Pak nám chyběl větší důraz v osobních soubojích.“

Příšiny porážky pojmenoval také šéf klubu Jiří Hondl: „Hráli jsme dobrý fotbal, ale zbytečné chyby nás srazili do kolen. Na některých gólech se podepsal náš brankář. Druhý problém je, že velmi málo střílíme, anebo jako v tomhle zápase, vůbec.“

Sokol hraje příští utkání v Brozanech (neděle, 16.30).

Sestava Sokola: Pettík – T. Krupička, Burant, Hanuščík, Boruta, Marek, Čurda, Trnka, Tvrzník, Veverka, Rouček (střídali v druhém poločase: Motlík za Roučka, Novák za Trnku).

Jan Murárik

hostoun2
Jaromír Šilhan se stále zotavuje po operaci kolene

hostoun3
Tomáš Vlasatý se stále dává do pořádku po zranění kotníku v zápase na SK


Počasí Kladno

Předpověď počasí