Proti Boleslavi se překvapení nekonalo

Kanonýři vstoupili do florbalové Tipsport Superligy proti soupeři z nejtěžších. Byla jím Mladá Boleslav, která je žhavým adeptem na titul. FBC Kanonýři Kladno – TECHNOLOGY FLORBAL MB 1:5 (0:1, 0:3, 1:1).

Mladá Boleslav začala od začátku zápasu diktovat tempo. První gól padl do kladenské sítě již ve 2. minutě. Kladenští si zvykali na mnohem rychlejší hru, než se kterou se setkávali v 1. lize. Další šance hostů však brankami nekončily, buď zasáhl Pech, nebo střelci nezamířili na branku. Kanonýrům vázla rozehrávka a tak se dostali jen do pár náznaků příležitostí, ve kterých většinou ztroskotali na finální přihrávce.

Prostřední třetina nabídla podobný obrázek, Mladoboleslavští nadále tvořili hru a Kladno se bránilo. Druhý zásah přidali hosté v čase 26:58 a už o 45 sekund později se radovali potřetí. Ve 33. minutě byl vyloučen Louvar, Kanonýři se dlouho v oslabení úspěšně bránili, ale těsně před návratem vyloučeného hráče přidal čtvrtou branku Natov.

Třetí dvacetiminutovka byla nejvyrovnanější. Domácí se osmělili při hře s míčkem a přinutili hostujícího Bauera k těžkým zákrokům. Mladá Boleslav skórovala popáté ve 34. minutě, kdy Natov zkompletoval hattrick. Kladenští se také dočkali početní výhody, ve které se nejprve do ohromné šance dostali hosté, které vychytal Pech, a z následného brejku zařídil čestný úspěch Kladna Riebauer. Další branku už diváci neviděli a tak zápas skončil vítězstvím Mladé Boleslavi 5:1.

Kanonýři proti favoritovi rozhodně nepropadli, ale ve 2. kole je čeká další těžký protivník – Tatran Střešovice. Utkání se odehraje v neděli 25. 9. od 17.00 hod. v hale BIOS. 

Sestava Kladna: Pech – Holčák, Pertlík, Šťovíček, Přívara, Louvar – Burian, Cvrček, Soukup, Riebauer, Nushart – Blažek (od 41. min. Schuller), Richtr O., Běhal (od 31. min. Prošek), Slivka, Ritchtr T. 

Branky a asistence Kladna: 51:25 Ondřej Riebauer (Dominik Pech)

- red -

Foto: Petr Hácha

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí