Kladno v pohodě dokráčelo v Mostě pro tři body

Gólová smršť v první třetině zajistila Rytířům tři body ze severu Čech. Most - Kladno 2:4 (0:3, 1:1, 1:0).

Neuběhlo ani pět minut ze zápasu a hráči Kladna měli ruce nad hlavou. Jejich rychlá kombinace v přečíslení 3 na 2, kdy Tůma našel křižně Kubíka, který ještě viděl před brankou Machače, slavila úspěch - Machač zakončil takřka do prázdné branky. O tři minuty později hosté udeřili znovu, i když tentokrát jim pomohl domácí obránce Hora. Ten nedokázal pokrýt puk, předskočil ho Cetkovský a lehkým dloubákem posunul kotouč do mostecké branky. Aktivní hosté si za další dvě minuty připsali třetí zásah - Burger nahrál Přikrylovi, který mu vzápětí zadovkou puk vrátil a prvně jmenovaný zakončoval švihem přes obránce.

Ve druhé třetině hra poněkud upadla a domácí dokázali při přesilovce snížit. Elán jim však dlouho nevydržel, při další přesilovce totiž zapomněli bránit a toho využil Přikryl, který našel Strnada a do kabin se šlo za stavu 1:4.

Závěrečná část zápasu už přinesla pouze zkorigování výsledku ze strany domácích na 2:4 po závaru před Hanuljakem, na víc už se Mostečtí nezmohli a Kladno si zkušeně pohlídalo výsledek. 

Branky a nahrávky: 24. Smolka (Alinč), 47. Doležal (Stříbrný, M. Hanzl) – 4. Machač (Kubík, Tůma), 8. Cetkovský, 10. Burger (R. Přikryl, Ptáček), 25. Strnad (R. Přikryl, Ulrych)

HC Most: Pinc (21. Spěšný) – Kokeš, J. Novák, Černý, Hora, Strejček, Cvrk – Kubinčák, Havlíček, Řehoř – Doležal T., Hanzl, Stříbrný – Rod, Alinč, Smolka – Válek, Slavíček, Šimeček

Rytíři Kladno: Hanuljak – Hořava, Růžička, Repe, Drtina, Ulrych, Ptáček, Matula – Tenkrát, Burger, Ton – Machač, Kubík, Tůma – Strnad, Přikryl, Jánský – Pekr, Zikmund, Cetkovský

Diváci: 1027

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí