Volejbalisté přenechali ceny hostům

První ročník turnaje O pohár primátora Kladna domácím vitrínu slávy žádnou cenou nedoplnil. V konkurenci tří týmů skončili totiž jako slušní hostitelé až za nimi. Těšit je může, že byli přijati do Českého národního registru dárců kostní dřeně.

Přitom kdyby v posledním utkání porazili minimálně o dva sety francouzský Nantes, mohli celý turnaj vyhrát. Podlehli 0:3 a obsadili čtvrté místo za Nantes, Karlovarskem a Prievidzí, když přehráli jen slovenský tým (v pátek Kladenští podlehli Karlovarsku). Výkon bez Trojana, holandského libera a jeho krajana na nahrávce skřípal především v přihrávce a servisu. Jak servírovat předvedli například hráči Nantes, kteří sypali na kladenskou stranu jedno eso za druhým. "Dali třeba sedm es a to je sedm bodů pro ně, aniž byste se dostali do hry," poznamenal asistent trenéra Petr Klár. Jestliže v utkání s Karlovarskem prohráli Kladenští až koncovky prvních dvou setů, pak s Nantes by museli hrát od třetí sady, která byla vyrovnaná (23:25). 

"Vaším prostřednictví děkujeme kladenskému klubu a jeho trenérovi Milanu Fortuníkovi, že jsme se turnaje mohli zúčastnit, a že se o nás po celou dobu bezvadně starali. Na oplátku musím jeho týmu vyseknout poklonu. Je v něm volejbalová kvalita. Ovšem také ještě musí udělat moře práce. Dělají moc chyb na servisu. Tým je postavený na síle, ale velký problém je na přihrávce. Závidím jim libero, které přiletí z Holandska. Chtěl jsem ho koupit, ale Kladno bylo rychlejší," usmíval se po turnaji trenér vítězného celku Martin Démar, Čech, který byl v roce 2013 vyhlášen nejlepším trenérem ve Francii.

"Turnaj byl suprově obsazený. S Karlovarskem jsme to tak trochu nezvládli psychicky a Francouzi nás přehrávali servisem. Musíme se víc sehrát v situacích kdy letí balony mezi nás. Dávali jsme si až moc přednost, kdo je bude hrát, místo toho, abychom se třeba srazili, jen aby nespadl na zem," míní Tomáš Hyský. 

"Současný volejbal se bez kvalitní přihrávky nedá hrát. Ale vývoj přípravy vidím pozitivně, lepšíme se, i když nejsme kompletní. Není důležité být mistry v přípravě, ale vyhrávat mistráky v sezoně," doplnil Petr Klár.

Kladenští volejbalisté se příští víkend zúčastní kvalitně obsazeného turnaje v Českých Budějovicích. 

Jan Murárik

turnajdoktor

Doktor David Homer kontroluje Dillienovo zranění

turnajspolecne

Společné foto Kladna s Nantes

turnajnekazdemu

Ne každému píchání vyhovuje

turnajvolejbalova

Volejbalová parta z Kladna už je v registru dárců kostní dřeně

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí