Rytíři otočili zápas s Kadaní a zůstávají v čele tabulky

Vyrovnaný zápas s HC Trhači Kadaň zvládli Rytíři ve třetí třetině otočit ve svůj prospěch a na domácí půdě vyhrávají 3:2 (1:2, 1:0, 1:0).

Úvod zápasu začal v pozvolnějším tempu a z obou týmů byla cítit jistá dávka opatrnosti. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a většina akcí končila nepřesnostmi. Zlom přinesla sedmá minuta, kdy se Robert Černý šikovně ocitl před domácí brankou a otevřel skóre. S prvním vstřeleným gólem se na ledě objevilo i mnohem víc energie a domácí se rozhodli vyrovnat. To se také v deváté minutě podařilo Ladislavu Zikmundovi, když dorážkou překonal hostujícího brankáře. U dvou branek však nezůstalo. Kladenským hokejistům se vymstila ztráta puku před domácí bránou a Martinu Osmíkovi se podařilo nepříliš zdařilou střelou Cikánka prostřelit. 

Ve druhé třetině se Rytířům naskytla šance srovnat hru, když byl vyloučen hráč Kadaně, ale přesilovou hru domácí nevyužili. Obrovská chuť vstřelit gól však Kladno donutila usadit se v útočném pásu a to také přineslo ovoce. Ve dvacáté osmé minutě se vůbec poprvé prosadil František Matula a čistou střelou poslal kotouč za Strmeňova záda. Hra se tak rázem dostala znovu na začátek a oba brankáři se hned několikrát skutečně zapotili. Na skóre to však nemělo žádný vliv.

V úvodu třetí třetiny se naskytla obrovská šance mladému Kubíkovi, ale hostující brankář byl ve správný čas na správném místě. V podobné situaci se ocitl také Tůma a Jánský, Strmeň ale dokázal i nadále udržet pozornost. Ani Cikánek se v bráně nenudil a předvedl několik pěkných zákroků. Až v padesáté druhé minutě se dala hra opět do pohybu, když se Ladislavu Zikmundovi podařilo vystřelit a otočit hru. Trhačům se pak ani v šesti nepodařilo vytvořit dostatečný tlak na srovnání a domácím hráčům tak jednobrankový náskok k zisku tří bodů stačil.

Příští utkání odehrají Rytíři 28. 9. v 17.00 hod. s týmem HC Frýdek-Místek, tentokrát na zimním stadionu soupeře.

Počet diváků: 1722

Branky a nahrávky: 9. Zikmund (Pekr, Cetkovský), 28. F. Matula (Zikmund, Repe), 52. Zikmund (Ulrych) – 7. R. Černý (Osmík, R. Veselý), 14. Osmík (Kůs, R. Veselý)

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – P. Hořava, D. Růžička, Repe, J. Drtina, Ulrych, Ptáček, F. Matula – Tenkrát, Burger (C), Ton – Machač, Kubík, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Pekr, Zikmund, Cetkovský.

SK Trhači Kadaň: Strmeň (Lukeš) – Trefný (C), R. Černý, J. Tomeček, D. Šimek, Tejnor, R. Havel, Szathmáry – R. Veselý, Kůs, Osmík – O. Beránek, M. Zadražil, Vaněk – Hlava, Hejcman, Chrpa – Wágner, L. Vrána, Berger.

Barbora Lišková

 

tabulekadan


Počasí Kladno

Předpověď počasí