Kladnu chybí Foktův tmel

Kladenští volejbalisté absolvují v těchto dnech silně obsazený turnaj v Českých Budějovicích. Sobota ukázala, co mužstvu čtrnáct dnů před zahájením nejvyšší soutěže schází. 

Už delší čas se v klubu hovoří o absenci Borka Fokta. Opora minulé sezony, kapitán, ale hlavně to pravé "kápo" do kabiny pomalu hráčskou kariéru opouští. Ovšem jak sám ještě nedávno připustil, jeho občasný návrat na palubovku v kladenském dresu není vyloučený. A právě po něm volá i trenér Milan Fortuník. "Herně by na to pořád měl, ale pro nás je mnohem důležitější jeho schopnost tmelit partu. Borku, ještě tě potřebujeme," uvedl včera večer kladenský kouč.

Kladenská parta je sice v pohodě, leč při zápasech si ještě nerozumí tak, jak by to bylo potřeba. V úvodních dvou utkáních totiž Kladenští prohráli jak s Brnem 1:2, tak s domácím celkem 0:3 (hrají se tři sety) a herní komunikace vázla především na přihrávce. "To je  naše bolavé místo několik zápasů. I když se po příjezdu holandského libera Sparidanse přihrávka zlepšila, pořád není na dobré úrovni u zbytku týmu," hořekoval Milan Fortuník. Herní projev se po sérii špatných příher rozhodí a nepřispívá souhře týmu. Ten se projevuje zbytečnou nervozitou. "Věřím, že právě v těchto okamžicích nám Borek Fokt pomůže," dodal trenér.

Kladenské stejně jako minulý týden v domácím turnaji srážely do kolen esa soupeřů. "Také my jsme zatlačili z podání, ale našich přímých bodů nebylo tolik, kolik jsme jich inkasovali my. Kromě přihrávky a přímých bodů jsme soupeřům stačili, což je oproti loňsku ve stejné době velký pokrok. To nás těší," dodal asistent trenéra Petr Klár. 

Kladenští dnes sehrají poslední zápas ve skupině s Karlovými Vary a poté odpoledne se utkají v případě prohry v boji o třetí místo, nebo přes vyhraný zápas mohou shodou příznivých okolností hrát finále.

Sestava Kladna: nahrávač van Haarlem, universál Křesťan, smečaři Hietanen a Lenc, Hýský (zranil se v prvním utkání), na bloku Zajíček, Syrůček, Trojan, libero Sparidans. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí