Rytířům zvlhl střelecký prach, Zubři přežili

V téhle sezoně se nestalo, aby hokejoví Rytíři nevstřelili v zápase gól. Tedy až do dnešního utkání na ledě přerovských Zubrů. Přerov – Kladno 4:0 (2:0, 2:0, 0:0).

Neprůstřelnost kladenského brankáře ukončilo v osmé minutě nahození puku od mantinelu. Přesný čas, po který držel Hanuljak v řadě tří zápasů za sebou čisté konto, je 127 minut a 41 sekund. 

Než si Kladenští uvědomili, jak chutná dostat gól, Zubři přidali další. Do té doby z kladenské strany mířily mezi tři tyče tři nebezpečnější střely. Největší z nich, Kubíkovu, jen brankář s námahou vykopával. 

V druhém dějství domácí pokračovali v produktivním hokeji. Hosté je sice v několika fázích uzavřeli v jejich třetině, ale na rozdíl od Zubrů bez gólového efektu. Střelecký prach Rytířům zvlhl a nevysušili ho ani pro poslední třetinu. Kladenští tak podruhé na Moravě prohráli a poprvé v sezoně nevstřelili soupeři ani branku. 

"Blbá první třetina. Těžko jsme jejich náskok mohli dohnat, když nedáme gól," uvedl po utkání František Ptáček.

Ve středu si mohou Kladenští spravit náladu v domácím utkání s Prostějovem (18.00 h.).

HC ZUBR Přerov: Horčička (Klimeš) – Ferenc, Chmelíř, Malina, M. Novotný, Pala, Šnajnar, Zbořil – Procházka, Pšurný, Dostálek – Sikora, Král, Plášek – Goiš, Popelka, Šťastný – Kratochvíl, Dvořák, Kovařík.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Hořava, Růžička, Repe, Drtina, Ulrych, Ptáček, Matula – Tenkrát, Burger, Ton – Machač, Kubík, Tůma – Strnad, Přikryl, Jánský – Pekr, Zikmund, Cetkovský.

Jan Murárik

tabuleprerov


Počasí Kladno

Předpověď počasí