Trenér Pihávek: Mladí musí soupeře dorazit

Jeho tým má za sebou důležité vítězství nad Českým Brodem. Fotbalový SK se i díky tomu drží mezi špičkou divizní tabulky. V dalším kole zajíždí svěřenci trenéra Pihávka do Brozan (neděle, 16.00 h.).

Brod jste až na neuznaný gól pro ofsajd do své brány nepustili. Přitom to byl velmi těžký soupeř…
Věděl jsem, že Brod je zvyklý na hřišti dominovat a také to od první minuty u nás potvrzoval. Byli jsme trpěliví, neprohrávali jsme souboje a dočkali jsme se výhry. Štěstí stálo při nás. Děkuju všem hráčům i lavičce, že jsme ten zápas zvládli.

Co vám tahle fotbalová zkouška o vašem týmu napověděla?
Že jsme silní na míči, a že náhradníci dokážou hru oživit. Starší hráči mají od začátku zápasů za úkol soupeře ohoblovat a mladí z lavičky ho musí dorazit. To se s Brodem povedlo. Obrana Brodu ke konci mlela z posledního. 

Hrajete na jednoho útočníka, většinou na Kroutila. Proti Brodu jej střídal Nesládek a rozhodl zápas. Zkusíte někdy hrát na tyhle dva hrotové útočníky?
Varianta to je. Ovšem my v současné době musíme dbát na silný střed hřiště. V záloze sázíme na herní kvalitu a přitom vím, že v ní nemám takový pohyb, jaký bych si představoval. Proto často není vpředu místo na dva hráče. Zatím v tomto rozestavění děláme body, tak buďme rádi, že to funguje.

Bude vám hra Brozan dělat velké problémy?
Naposledy jsme s nimi hráli vyrovnané zápasy a to samé čekám i v neděli. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí