Rytířům se na Motoru nedaří

Čtyři zápasy v řadě nedokázali hokejoví Rytíři bodovat na ledě jihočeského Motoru. Tentokrát si Kladno z Českých Budějovic odváží porážku 1:3 (1:3, 0:0, 0:0). 

Kladenští museli doma ze zdravotních důvodů nechat útočníky Tůmu a Pechra, takže na budějovický led vyjeli ve třech útočných lajnách s Cetkovským na záskoky. Domácí povzbuzení třemi ligovými výhrami za sebou vlítli na hosty od zahájení zápasu. 

V první minutě odvrátili Rytíři pohromu jen se štěstím, ovšem ve třetí už útočníci Motoru obranu hostí i s Hanuljakem rozebrali dokonale. Hosté se ještě po gólu pořádně nesrovnali a málem inkasovali podruhé. To byl v podání domácích nástup jak od Řezáče…

Rytíře vysvobodila až osmá minutě, kdy odjel Květoň na trestnou lavici. Hru v oslabení nemá Motor tak precizní jako právě Kladno a do minuty od vyloučení bylo srovnáno. Ton přihrál Hořavovi, ten netrefil a pro Jánského nebyl problém puk uklidit do sítě. 

Ovšem do posledního místa zaplněná hala nedovolila, aby se domácí položili. Ti po dalších dvou nevyužitých šancích přeci jen Hanuljaka překonali podruhé. Třetí zářez přidali dvě minuty před koncem třetiny.

Po změně stran Motor Rytíře sevřel ještě víc, ale ti náporu odolali se ctí. Sami měli vážnější pokus ohrozit Gábu v brance až při šanci Ptáčka před druhou sirénou…

V posledním dějství se žádný velký hokej ani ostřejší střelba ze strany Rytířů nekonaly. 

Kladenští sehrají další kolo WSM ligy ve středu na ledě Benátek nad Jizerou (17.30 h.). 

Branky a nahrávky: 3. Rob (Nouza, Čermák), 11. Škoda (Žálčík), 19. Nouza (Babka, Kuchejda) – 9. Jánský (Ton, Burger) 

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Žovinec, Mazanec – Nouza, Rob, Čermák – Chovan, Pajič, Heřman – Žálčík, Škoda, L. Květoň, – Kuchejda, Babka. 

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – P. Hořava, D. Růžička, Repe, J. Drtina, Ulrych, Ptáček, F. Matula – Tenkrát, Burger, Ton – Machač, Kubík, Zikmund – Strnad, Přikryl, Jánský – Cetkovský.

Diváků: 6421 - vyprodáno!

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí