Jiří Tlustý: V NHL jsem za sebou dveře nezavřel

Minulou sezonu v NHL kvůli vážnému zranění zápěstí nedokončil. Přes prázdniny se připravoval v Kladně na nový start v nejlepší soutěži světa. Na konci léta do Ameriky odletěl, ale tam ho lékaři odmítli pustit na led. Jiří Tlustý (28) je zpátky doma, trénuje a vybírá z evropských nabídek. 

Co vy a hokej?
V současné době přemýšlím, co dál. 

Počítal jste s tím, že vás z Ameriky pošlou zpátky?
Počítal jsem s tím, že na zkoušce v Coloradu uspěju a v Americe zůstanu. Nepočítal jsem s tím, že mě doktoři nepustí vůbec na led. Nechtěli se mi podepsat pod to moje zápěstí. Měl jsem více nabídek z NHL, vybral jsem si Colorado, ale když se ostatní kluby dozvěděly, že jsem neprošel zdravotní prohlídkou, ztratily zájem, bály se. Takže jsem zpět v Kladně a připravuju se s trenérem Honzou Kréglem. Jezdím trénovat do Prahy.

Chodí vám nabídky z Evropy?
Jsou. Nejvíc mě lákají do bratislavského Slovanu v KHL, hned bych mohl odejít do Finska. Uvidíme, co nakonec vyjde. Zápěstí drží. Fyzické testy jsem měl v Americe výborné.

Už jste se z Ameriky odstěhoval?
Ještě ne. V úschovně tam mám uložený věci, zařízení bytu a auto. Koukám po nějakém vhodném kontejneru na převoz do Evropy. Nábytek tam prodám. 

Zavíráte za NHL dveře?
Dveře do NHL jsem za sebou v žádném případě nezavřel. Místní kluby mě znají a já nemám problém se tam vrátit. Záleží ale na mnoha okolnostech i na štěstí. 

Přemýšlíte nad tím, co byste dělal, kdyby jste se už hokejem nemohl živit?
Ta varianta existuje, ale na nic konkrétního se nepřipravuju. Když se totiž rozhodnu definitivně ukončit kariéru v NHL, tak bych nemohl pokračovat v profesionální kariéře jinde. Těžko bych se ale ze dne na den mohl vrhnout do podnikání. Nejdřív bych sbíral zkušenosti a rozkoukával se. 

Jan Murárik

tlustyjirouch

Jiří Tlustý (vlevo) tráví volno se svými přáteli. Na snímku s Lukášem Jirouchem


Počasí Kladno

Předpověď počasí