Jihlavský Diviš: Na Kladno se těšíme

Největší hokejové úspěchy útočník Richard Diviš slavil v Kladně s juniorkou. Poté odehrál dobré zápasy v áčku, ovšem poslední sezony se jeho jméno spojuje s jihlavskou Duklou, dnešním soupeřem Rytířů.

Těšíte se na zápasy v Kladně?
Beru je normálně (směje se). Samozřejmě, že se těším, uvidím po nějaké době spoustu kladenských známých, přátel. Jen nevím, jestli budu hrát. Kvůli zranění jsem vynechal poslední zápas s Havířovem.

Je pro vás hokejové Kladno něčím jiným zvláštní než jen přáteli?
Je to nejen pro mě, ale pro Duklu jeden z těch lepších zápasů, které WSM liga může nabídnout. Moc se všichni těšíme.

Máte v Jihlavě z Kladna velký respekt, nebo je to jen kvalitní soupeř?
Spíše než na soupeře se soustředíme na to, abychom podali maximální výkon. Výjimečně jenom na Kladno se nepřipravujeme.

Ani na úzké kluziště Rytířů?
Určitý aspekt to pro zápas má, ale ani na to se nijak zvlášť nepřipravujeme. O tom, že v Kladně je úzké kluziště, hluboce nedumáme (směje se).

Z posledních jedenácti zápasů jste prohráli jediný, z toho držíte sérii čtyř utkání bez prohry v řadě a od začátku soutěže jste vyhráli i všechna prodloužení. V čem spočívá tenhle úspěch?
I když máme individuality, vítězíme jako tým. V kolektivním pojetí hry jsme opravdu silní. Dukla je dlouhodobě vnímána jako stabilní klub, kam hráči jdou za jistotou. Můžeme počítat se stabilitou zázemí a soustředit se jen na hokej. I to posiluje kolektivního ducha. Je to o lidech, kteří v klubu působí. Tahle série ale není první, co jsem v Dukle zažil. Například loni v listopadu jsme neprohráli ani jeden zápas. 

Jak současnou sezonu vnímáte ze svého pohledu?
Je těžká. Zatím se mi nedaří podle mých představ. Moc mi to tam teď nepadá. Sbírám body za asistence a aspoň tak přispívám k úspěchům týmu. V tomhle směru, že vyhráváme, jsem spokojený. To je pro mě důležitější než individuální statistiky. 

Sledujete osobně, jak si Rytíři vedou?
Víc než áčko sleduji, jak si vede kladenské mládež, kde trénují moji kamarádi. 

Jan Murárik

Foto: duklajihlava.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí