Rytíři vybojovali v Třebíči dva body

Druhý zápas bez porážky v řadě si připsali hokejoví Rytíři, když v Třebíči zvítězili v prodloužení 4:3 (0:0, 1:2, 2:1).

Střela po úvodní buly na Hanuljaka naznačila, že se Třebíčtí do svého soupeře pustí bez respektu. A také měli v první dvacetiminutovce více příležitostí otevřít skóre. Rytíři zahrozili nepříjemnou střelou Tůmy, Hanuljak musel čelit čtyřem ošemetným situacím. 

Ve druhé třetině se tempo hry zvedlo a oba týmy přestaly myslet jen na neprodyšnou obranu. Toho využili hosté a Tůma otevřel skóre utkání. Ovšem těsně předtím se ozvala píšťalka rozhodčího, který gól neuznal pro Tůmův předcházející faul. Místo oslav tak kladenský útočník odjel na trestnou lavici. A místo pohody vstoupila do kladenských řad blbá nálada. Domácí se chvíli na to totiž dostali v jedné minutě do dvoubrankového vedení... Rytířům naštěstí začaly přesilovky jít podle představ a v početní převaze Tenkrátem snížili. 

V posledním dějství Kladno skóre dvěma góly otočilo ve svůj prospěch, když se trefili Burger v přesilovce a Přikryl ze sólíčka. Pro něj to byl první gól v kladenském dresu. Domácí ještě zabrali a poslali utkání do prodloužení. V něm Rytíři využili přesilovku, ve které riskli hru bez brankáře a risk jim vyšel! Převahu dvou hráčů v poli zakončil gólem Tůma. 

Branky a nahrávky: 33. Niko (R. Erat), 34. R. Zohorna (R. Erat, T. Havránek), 55. Dymáček (Raška, Mrázek) – 37. Tenkrát (Burger), 41. Burger (D. Růžička), 50. R. Přikryl (Strnad, Jánský), 65. Tůma

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (D. Svoboda) – Niko, J. Zdráhal, Lojek, Bartejs, Koch, Čejka, Schejbal – Kristl, Dolníček (C), Jan Wasserbauer – R. Zohorna, T. Havránek, R. Erat – Mrázek, Raška, Kusko – Psota, Milfait, Huňa – Dymáček.  

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Repe, J. Drtina, Ptáček, Ulrych, D. Růžička, Kehar, F. Matula – Machač, Burger, Tenkrát – Ton, Kubík, Tůma– Strnad, Přikryl, Jánský – Cetkovský, Zikmund, Redlich.

Diváků: 2080

Jan Murárik

tabuletrebicv


Počasí Kladno

Předpověď počasí