Účko Křesťan: Zvu fanoušky na kvalitní volejbal

Patří k oporám klubu Kladno volejbal cz. V minulé sezoně byl vyhodnocen jako nejlepší „účko“ extraligy. Filip Křesťan zve nyní kladenské fanoušky na extra podívanou, zítřejší utkání třetího kola s Českými Budějovicemi.

První extraligové kolo jste doma se Zlínem prohráli, ovšem ve druhém jste na hřišti ČZU selhání výhrou napravili. Jaký byl mezi těmito zápasy rozdíl?
Prvním zápasem jsme zaplatili daň startu sezony. V úvodních zápasech se hůř koncentrujete, povinnost vyhrát hned na úvod extraligy zápas, ve kterém jste favorité, taky nepřispěje psychice. Do druhého kola jsme vstoupili tak, jak se od nás očekává. Koncentrovaní, s pevnými nervy a kolektivním výkonem. Nepřipouštěli jsme si, že bychom nevyhráli za tři body.

Vítězný zápas se herně z vaší strany blížil k ideálu, který chcete v sezoně předvádět?
Ještě ne. Pořád máme rezervy a nedostatky, které potřebujeme odstranit. A nepůjde to hned.

Kladno z play off minulé sezony by současné, posílené, Kladno porazilo?
Určitě bychom nyní s kladenským týmem z play off prohráli (směje se). 

Začátek sezony ani vás nezastihl v optimální formě, Kdy se do ní vrátíte?
Uznávám, že to není optimální, ale dělám všechno pro to, aby byla ještě lepší.

Když vám zítra půjde všechno tak dobře, jako vám šlo na ČZU, kolik setů uhrajete proti volejbalovému gigantu z jižních Čech?
Do zápasu vstoupíme jako rovnocenný protivník. Rozhodně nezačneme proti nim hrát s přesvědčením, že nemáme šanci. Takové myšlenky si v téhle sezoně nepřipouštíme. Když jsem tento týden Jihostroj viděl, potvrdilo se mi, že má z pohledu soupeře těžký servis a dobrou obranu, což se nám bude těžko překonávat, ale v domácím prostředí bychom to mohli zvládnout.

Na co se fanoušci mohou těšit?
Zvu je na kvalitní volejbal. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí