Kanonýři přestříleli Spartu

Florbaloví Kanonýři vyhráli v Superlize druhý zápas v řadě. Po Liberci přehráli doma pražskou Spartu 8:7 (4:3, 3:2, 1:2).

​​Od Sparty se čekalo, že předvede mnohem běhavější hru s agresivní obranou. Domácí trestali její pomalejší přechod do útoku i chyby v zadních řadách. Ovšem těch se nevyvarovali ani Kanonýři, a tak domácí fanoušci trnuli až do posledních vteřin, aby se hostům nepodařilo dvěma přesnými trefami zápas otočit v jejich prospěch. 

První dvě třetiny si byly ze strany Kladna podobné. Kanonýři šli do posledního dějství s náskokem dvou branek, o který však svou pasivní hrou rychle přišli. Vítězný gól jim další chybou v obraně nabídla Sparta, která se i ve hře bez brankáře už prosadit nedokázala. 

"Měkké hře Sparty jsme se přizpůsobili, a proto padlo tolik branek. Musím vyzdvihnout výkon našeho brankáře, který byl opět lepší než jeho protějšek," poznamenal asistent kladenského trenéra Jan Buk. 

"Byl to velmi vyrovnaný zápas, který jsme dokázali dovést do vítězného konce. Dnes jsme naplnili naše hlavní motto 'Za Kanonýry se nehraje, za Kanonýry se bojuje' ," usmíval se po utkání domácí trenér Jan Zahalka.

Kladenští, kteří jsou v tabulce průběžně na osmém místě, se už tuto neděli představí na hřišti Ostravy.

Branky (asistence) Kladna: 04:19 Ondřej Riebauer (Michal Klápa), 09:19 Ondřej Riebauer (Michal Klápa), 11:43 David Štechmüller (Ondřej Slivka), 16:10 Tomáš Richtr (Ondřej Slivka), 20:45 Michal Klápa (Tomáš Nushart), 33:55 Jan Louvar (Marek Mandler), 38:16 Dušan Přívara (Jan Louvar), 51:36 Tomáš Nushart(Michal Klápa)

Základní sestava Kladna: Dominik Pech - Martin Holčák, Jan Louvar, Petr Lacko, Marek Mandler, Dušan Přívara

Diváků: 202

Zásahy gólmanů: Kladno 27, Sparta 17.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí