Trenér Čurda: Triviální chyby nás můžou stát divizi

Po ostudné prohře svých Sokolů ve Velvarech si nebral servítky. Tahle porážka jej hodně vzala. Trenér Martin Čurda se z ní už oklepal a věří, že si v Hostouni dnes odpoledne spraví náladu oslavou po výhře nad Neratovicemi. 

Jaké jsou Neratovice pro Hostouň soupeř?
Viděl jsem je třikrát. V jejich řadách je herní kvalita, vynikají dobrým pohybem bez balonu. Věřím svým hráčům, že se podobně jako při výhře nad Meteorem zdravě nase... a Neratovice porazí. 

Jak přebolela prohra ve Velvarech?
Už je to za námi. Mohli jsme si za ni sami, i když trochu smůly jsme měli. S odstupem ten zápas hodnotím tak, že hloupější mužstvo jsem v současné době v naší divizi nenašel. Pokud budeme neustále opakovat triviální chyby, tak se vrátíme zpátky do krajského přeboru. Když si dáme pozor, tak nejsme horší tým než zbytek skupiny.

Můžete k té pozornosti nějak fyzicky přispět i vy?
Jako že bych je za to tloukl? (směje se). Do hlavy hráče nevidíte. Hráči jsou pro mě svině, to klidně napiště. Každý hráč je svině, někdo malá, jiný velká. Samozřejmě tím nemyslím jejich lidskou stránku. Jestli si ze svých chyb už konečně vzali ponaučení, to uvidím až na hřišti. Do té doby si můžu myslet, že už se srovnali.

Sáhnete dnes po změně rozestavění hráčů, po nějakém impulzu?
Zkusíme i po téhle stránce dneska něco s mužstvem udělat. Pořád máme v týmu hráče, kteří musí do divizní kvality teprve dorůst. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí