Neproměněné šance Dubí nakonec mrzely

V 11. kole okresního přeboru se střetly týmy Kablo Kročehlavy a SK Slovan Dubí. Po 90 minutách byl stav 2:2, penalty zvládli lépe domácí.

Vážení příznivci fotbalu, dejte si ruku na srdce a zavzpomínejte na nedalekou minulost. SK Dubí - tradiční účastník 4. třídy, Kablovka - tradiční účastník divize, potažmo A třídy. O víkendu se proti sobě postavily oba tyto celky k mistrovskému utkání okresního přeboru. Fotbalové cesty jsou nevyzpytatelné...

Hned od úvodních minut zápasu byli Dubáci velice nebezpeční, bohužel pro ně nepříliš efektivní. Už ve 3. minutě střílel Nafta, leč nepřesně. V 6. minutě si šanci zopakoval zmíněný Nachtigal a Dubí vedlo 1:0. Ve 12. minutě běžel Tony sám na domácího brankáře, ale překonat ho nedokázal. Ve 20. minutě napodobil Tondu Slezák, když po samostatném úniku nastřelil ležícího brankáře domácích. Poté měl Tonda několik brejkových situací (nejméně tři), které však řešil vždy špatně - kdo nevystřelí, tak nezakončí, „Toníku“! První poločas byl v jasné režii hostů, ale vedení bylo dosti hubené.

Druhý poločas už byl zcela opačný. Otěže zápasu převzali domácí, častěji drželi míč a dostávali se i do šancí. V jedné z nich zachránilo hosty břevno, po další šanci už bylo srovnáno na 1:1. V 68. minutě se vyznamenal hostující Tutka, když střelu domácího útočníka zneškodnil (snad díky svým neostříhaným nehtům na pravačce) a míč skončil těsně vedle pravé tyče. V 79. minutě postupoval sám opět Tony, ale místo zakončení přenechal míč obráncům. Znovu se potvrdilo otřepané, leč pravdivé, nedáš - dostaneš. Z protiútoku se radovali domácí - 2:1. Vzápětí mohli domácí utkání rozhodnout, ale svojí velkou šanci promarnili. To už Dubáci riskovali, Nafta byl vyslán na hrot spolu s Vimrem, který zařídil vyrovnání, když vybojoval míč směřující do náručí domácího brankáře, předložil ho R. Dudovi a navrátilec do sestavy srovnal na konečných 2:2. Dobře pískající rozhodčí Krejza poté konstatoval “to víte, já když řídím zápasy Dubí, tak padají branky vždy na konci“ viz. Hostouň B.
V následném penaltovém rozstřelu začínali domácí, a když Tutka nechytil ani jednu penaltu, naopak domácí brankář ji Konrádovi lapil, bod navíc zůstal na Kablovce.

Sestava Dubí: Tutka - Strachota, Duda, J. Vimr, Bán, Kníže, Duda R., Slezák, Bednář, Nachtigal,Tony

Střídání: 70. min. Slezák - Konrád D.

 - pb -


Počasí Kladno

Předpověď počasí