V AMHL drama až do poslední minuty

Druhé kolo hokejové AMHL na slánském zimním stadionu přineslo napínavé a vyrovnané zápasy.

HC SKI ČNES Braškov – HC Ovce Kamenné Žehrovice  2:1

Zápas dvou věkově nejstarších týmů byl tahákem druhého kola AMHL. Oba celky mají totiž v letošním ročníku ligy věkový průměr 39 let, což na vrcholový hokej té nejnižší úrovně není zrovna málo. Hráči Ovcí vsadili na zkušenost a nastoupili k tomuto utkání s týmem středně senilních seniorů, jehož věkový průměr byl přesně 40 let oproti Braškovským, kteří dali zelenou mládí a jejich tým měl průměrný věk nádherných 34 roků.

Utkání začala obě mužstva opatrně a hrálo se ze zajištěných obran. SKI byl sice více na puku a měl více ze hry, ale největší šanci první třetiny měl žehrovický RNDr. Saska, který z krásné akce s Khopem a Lukáčem nastřelil pouze tyč. Na druhé straně měli šance braškovský Olič a Vojta Hoffman. Za Ovce se mohli po hezké akci prosadit Ruchař se Sládkem, ale oba gólmani předváděli spolehlivé zákroky a tak první třetina skončila bez gólů, což je v AMHL opravdu rarita.

Ve druhé třetině měly trochu více ze hry Ovce. Ruchař s Hrabětem opět mohli skórovat, ale puk za záda výtečného Škripka nedostali. První gól padl až v závěru druhé části hry, kdy Braškov perfektně sehrál svou oblíbenou disciplínu – přečíslení – před žehrovickou bránu si sjel Lukáš Horák a Kolísek byl bezmocný.

I poslední část zápasu začala obě mužstva opatrně, s cílem nedostat gól. Šance byly na obou stranách, ale střely ze středních vzdáleností oba gólmani bez problémů kryli. V polovině poslední třetiny byl za hákování vyloučen žehrovický Ruchař. První část přesilovky ubránily Ovce poměrně v pohodě, protože braškovský Ungerman si nevšiml, že jeho tým hraje přesilovku a spolehlivě bránil. Když už to vypadalo, že půjdou Žehrovice v oslabení dokonce i do brejku, tak se zkušenému Hraběti Bačovi při výjezdu z pásma zastavil puk v ledové tříšti a Braškovští se řítili ve třech na samotného obránce Maulise, ze kterého si udělali tréninkový kužel a ani efektní Kolískův slajd nezastavil Oličovu střelu, která napnula síť žehrovické svatyně podruhé.

Ovce se po druhém inkasovaném gólu vypjaly k závěrečnému náporu. Výsledkem byly fauly hráčů Braškova. Při přesilovce 5 na 3 se prosadila nejnebezpečnější žehrovická formace Lukáč, Khop, RNDr. Saska, když po Lukáčově tvrdé střele, kterou výtečný Škripko vyrazil ramenem, zametal Khop touš do prázdné brány. Za další tři minuty opět hrály Ovce ve dvojnásobné početní převaze a byla to opět Khopova formace, která se radovala z gólu, ovšem předčasně, protože rozhodčí signalizoval, že puk celým objemem brankovou čáru nepřešel. Ovce i přesto pokračovaly v náporu a opět to byl vedoucí nejnebezpečnějšího žehrovického útoku Michal Khop, který ze záklonu nedokázal po Lukáčově přihrávce trefit několik sekund před koncem utkání zcela odkrytou braškovskou svatyni. Pokud tedy neuvěřitelnému braškovskému brankáři Škripkovi dopadne dobře i druhý dopingový test, tak SKI mohou slavit vítězství 2:1!

Zápas měl ještě další soutěžní dohru, když žehrovičtí borci Hrabě a Ruchař vyzvali braškovského Růžičku na souboj v restauraci Bažantnice. Hrabě s Ruchařem k souboji statečně nastoupili i přesto, že se Růžička na poslední chvíli nedostavil, protože mu doma řekli, že se mu na pivo nechce. Žehrovičtí veteráni s přehledem vyřešili nastalou situaci 2-0, dohromady skórovali dvanáckrát dvanáctku a jasně přečíslili vrchního, který se za celou dobu nedostal pořádně do zápasu a většinu času hrál v oslabení. Jediným škraloupem je zranění žehrovického Ruchaře, který si při odchodu z restaurace, samozřejmě vinou nedostatečného osvětlení a nerovnosti chodníku, způsobil nespecifikované zranění ve spodní části těla, které ho pravděpodobně vyřadí na jeden až dva zápasy.

Řekli po zápase:

Petr Ungerman (HC SKI ČNES Braškov): "Dnes jsme odehráli hezký vyrovnaný zápas a vítězství jsme si asi zasloužili. Myslím, že jsme měli pro tento zápas skvěle složené mužstvo a výborně zafungovala chemie mezi staršími hráči a mladíky, které se podařilo citlivě zapracovat do týmu."

Ing. Milan Sládek (HC Ovce Kamenné Žehrovice): "Braškov nás zaskočil. Čekal jsem, že naše lajna bude dávat hezké góly, to se nestalo, ale zase jsme jeden hezký dostali, takže diváky jsme, myslím, nezklamali. SKI zodpovědně dojížděl všechny situace a poctivě se vracel, což nám dělalo velké obtíže. Náš neuznaný gól jsem konzultoval s tatínkem, který to viděl z tribuny a říkal, že puk byl jasně za brankovou čarou, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Měli jsme spousty dalších šancí, které jsme měli proměnit. Příště je rozsekáme. A nebo možná taky nerozsekáme."

Sestava HC SKI ČNES Braškov: Honza „Díra“ Škripko – Ružička Míla, Horák Petr, Hoffman Vojta, Schwamberger Ota, Schwamberger Víťa, Olič Pavel, Poláček Míra, Lór Hynek, Ungerman Petr, Bach Michal, Holeček Lukáš, Zahradník Lukáš, Špaček Jakub, Straka Radek, Horák Lukáš

Sestava HC Ovce Kamenné Žehrovice: Milan „Koleso“ Kolísek – Jirka „Bican“ Petrus, Aleš Šindler, Dominik Šašek, Muláček Michal, Jiří „Bláža“ Blažek, Luděk Maulis, Milan Ruchař, Zdeněk „Bača“ Hrabě, Ing. Milan Sládek, Jozef „ Jožo“ Lukáč, Michal „Robokhop“ Khop, RNDr. Martin Saska, Venca Pospíchal, Radek Pavlis, Tomáš Havlík

Branky HC SKI ČNES Braškov: Lukáš Horák, Pavel Olič

Branky HC Ovce Kamenné Žehrovice: Michal „Robokhop“ Khop (Jozef „Jožo“ Lukáč)

Třetiny: 0:0, 0:1, 1:1

Vyloučení: 4:1

Rozhodčí: Pavel Stejskal

 

HC Blue Středokluky – HC Lány B 6:7

Druhé utkání sezony hrály HC Lány B proti HC Blue Středokluky, hrajícím v nezvykle vysokém počtu hráčů. A Lánští začali opravdu velmi dobře. První pořádná střela na branku „obrovitého Čemana“ skončila v jeho brance. Jejím autorem byl Otta Rudovský. V první třetině se Lány i přes mnoho šancí již neprosadily a branky už dávali jen kluci ze Středokluk. První třetina tak skončila za stavu 3:1.

Druhou třetinu se Lány pokoušely zvýšit efektivitu v zakončení. Středokluky ale neustále hrozily rychlými protiútoky, na což mají rychlostně velmi dobře vybavené hráče. Ty dělali lánské obraně obrovské problémy. Přesto Jakub Evan po nahrávce Ondry Másla zařídil snížení na 2:3. Za chvíli to bylo opět o dvě branky, když rychlý Václav Chýský, který během letní přípravy zhubl a omládl, proskočil mezi obránci a hnal se sám proti Wostlovi v bráně Lán, kterému nedal nejmenší šanci. Kontaktní gól na 4:3 zařídil opět po nahrávce Ondry Másla bývalý extraligový obránce Kuba Evan. Na konci druhé části si ale Středokluky vzaly zpět své dvoubrankové vedení.

V závěrečné části při skvělém napadání Honza Šťastný vystihl rozehrávku Středokluk a přesnou střelou snížil na rozdíl jediné branky. To vlilo Lánským čerstvou krev do žil a najednou se jim začala dařit kombinace. Blues sice stále hrozily brejky, ale ty prozatím zůstaly nevyužity. Vyrovnání přinesl zkompletovaný hattrick Kuby Evana, tentokráte po nahrávce staršího z bratrů Lomberských, Tomáše. Buly po následném vhazování vyhrál velmi aktivní Honza Šťastný pro sebe a hned vyrazil do útoku. Jeho velmi tvrdou střelu dorazil Dan Jirkovský. Jenže ani tohle vedení Lány neudržely. Rázem bylo po rychlém protiútoku Středokluk opět srovnáno. Potom po vzájemné potyčce lánského Davida Čermana se soupeřem se hrálo ve čtyřech na obou stranách. To sice mělo vyhovovat lépe bruslícím Středoklukům, ale Blues trochu pozapomněly, že není radno nechávat lánského Ondru Másla dlouho samotného s pukem v útočné třetině. Ten se totiž po chybě přemotivovaného středokluka Šafránka a přesné nahrávce od Aleše Lomberského jako obvykle nemýlil a poslal Lány do vedení. Blues se v závěru utkání snažily vyrovnat, což vyústilo ve velký tlak umocněný vyloučením lánského Martina Náprstka za podražení. Středokluky ale početní výhodu nevyužily a Lány již těsné vítězství 7:6 udržely a ze zimního stadionu ve Slaném si odvezly dva zasloužené body.

Řekli po zápase:

Aleš Lomberský (HC Lány B): "Dva body jsou super! Náš výkon ve druhém utkání byl sice o poznání lepší, než v prvním, ale naším velkým problémem stále zůstává produktivita střelby a ne úplně stoprocentní vracení při bránění. Do dalších zápasů na tom musíme rozhodně zapracovat!"

Jan Braun (HC Blue Středokluky): "Dnes jsme odehráli vyrovnané utkání, ve kterém rozhodla osobní chyba. Někteří hráči si prostě musí sáhnout do svědomí a uvědomit si, že tohle není nějaký meziokresní přebor, ale prestižní AMHL, kde se hraje o životně důležité body."

Sestava HC Lány B: Wostl - Bratrů, Lomberský Aleš, Rudovský Otto, Čerman, Černý, Slánička Honzik, Evan Jakub, Šťastný, Jirkovský Dáňa, Jirkovský Radek, Benetka, Lomberský Tomáš, Máslo Ondra, Náprstek Tomáš

Sestava HC Blue Středokluky: Jindra „Čeman“ Mišta - Tomáš Mišta, Honza Braun, Michal Brát, Honza Luksch, Tomáš Hrdlička, Roman Fuzzi, Jirka Vojtíšek, Venca Chýský, Jarda Štechmiler, Radek Pokorný, Petr Šafránek, Martin Týbl, Honza Longauer

Branky HC Blue Středokluky: Venca Chýský 4x, Jarda Štechmiler, Honza Longauer

Branky HC Lány B: Rudovský, Evan (Máslo), Evan ( Máslo, Náprstek), Šťastný, Evan (Lomberský T.), Jirkovský D. (Šťastný), Máslo (Lomberský A.)

Třetiny: 3:1, 2:2, 1:4

Vyloučení: 3:3

Rozhodčí: Pavel Stejskal

 

HC Rowing – SK Velc Žilina Old Boys, odehráno 16. 10. s výsledkem 6:6

 

 

Aktuální tabulka AMHL po druhém kole

tabulkaahl

 

Ve třetím kole AMHL se hrají následující utkání

HC Lány B – SK Velc Žilina – sobota 5. 11. od 12.30 h., zimní stadion Slaný

HC Ovce Kamenné Žehrovice – HC Blue Středokluky – sobota 5. 11. od 14.00 h., zimní stadion Slaný

HC Rowing – HC SKI ČNES Braškov – neděle 6. 11. od 10.15 h., zimní stadion Slaný

- al -, - lm -

amhl1

amhl2

amhl3

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí