Laici vytočili k zuřivosti fotbalisty

V neděli 6. listopadu bylo sehráno 11. kolo třetí třídy skupiny A mezi jedenáctým SK Lhota B a sedmým Slavojem Kladno. Bojovné utkání za stálého drobného deště na kluzkém, ale jinak dobrém hřišti, skončilo nerozhodně 2:2 po poločase 1:1. V penaltovém rozstřelu byl úspěšnější Slavoj.

Několika "áčkaři" posílení domácí vtrhli do utkání jako tajfun. Již ve druhé minutě z vyložené šance nastřelili tyč a kolem pokutového území hostů bylo husto. Slavoj se však nezalekl a také hrozil. V 10. minutě prováděl Tůma ze strany přímý kop, jeho prudká falšovaná střela zaskočila brankáře Hájka a hosté vedli. Od této chvíle bylo utkání vyrovnané a šance se střídaly na obou stranách. Ve 38. minutě se postavil k přímému kopu domácí Nachtigal a pěknou ranou přes zeď pro změnu nachytal hostujícího Krause. Ve 40. minutě chtěl Slavoják Matoušek radit rozhodčímu Huderovi, o což on nestál a odměnil jej žlutou kartou.
Druhá půle se podobala první. Obě mužstva bojovala na doraz, fotbalovější domácí se dostávali do šancí kombinační hrou, hosté obětavě bránili a u nich nevídanou bojovností se dostávali do rychlých protiútoků. V 55. minutě Štefek vystihl rozehrávku domácích, sám před vyběhnuvším brankářem nezaváhal a chytrou střelou mezi jeho nohy poslal hosty znovu do vedení. Domácí přitlačili a snažili se pochopitelně vyrovnat. A v 66. minutě po zaváhání obrany se to pěknou střelou z úhlu opět Nachtigalovi podařilo. Poté hra upadla do podprůměru. Mužstva sice bojovala, ale více než hrála diskutovala s rozhodčím a soupeřem, fotbal se vytrácel. Na každé straně se sice náznaky šancí objevily, ale bez efektu. Utkání tak dospělo k penaltovému rozstřelu. V něm byli úspěšnější hosté, když jejich střelci chybovali pouze jednou, kdežto exekutoři domácích hned třikrát.

Výsledek je nakonec spravedlivý, hosté si vítězství za bojovnost a nasazení zasloužili. Byli lepší právě o ten rozstřel. Rozhodčí Hudera se snažil zápas řídit s nadhledem, ale posuzování některých zákroků na kluzkém terénu mu dělalo potíže, chyby však rozdělil rovnoměrně na obě strany. Nejvíce potíží mu vyrobili pomezní laici, jejichž signalizací se slepě řídil. Některé odmávané ofsajdy přiváděly obě družstva k zuřivosti.

Lhota B: Hájek - Nachtigal, Vydra, Hrdlička (70. Rohla), Procházka, Žahour (46. Šíma Jan), Dolejš, Anděl (33. Kraus), Mantlík, Šima Matěj, Zlata, trenér: Rác

Slavoj: Kraus - Kovář, Vávra, Böhm, Bokr, Kalina, Matoušek, Štefek (68. Rejcha), Hroneš, Minas, Tůma, trenér: Ančička 

- fč -

d001

d002

d003

d004

d005

d006

d007

d008

d011

d017

d020

d021

d022


Počasí Kladno

Předpověď počasí