Legenda se usmívá, hra Rytířů se Novému líbí

Milan Nový (65) je v hokeji uznávanou celebritou a jeho slovo má stále váhu. Po několika kolech WSM ligy opět hodnotí hru Rytířů.

Až na několik drobných klopýtnutí se Rytířům nyní velmi daří. Souhlasíte?
Už se mi jejich hra líbí, už je vidět rozdíl v kvalitě Kladna a zbytku první ligy, tedy až na České Budějovice. Motor je za všech soupeřů nejkvalitnější. Tyto dva týmy se musí potkat v baráži. Pokrok ve hře Kladna je vidět.

V jakých parametrech ten pokrok vidíte?
Začali jsme dávat více gólů a hráči se na ledě lépe pohybují, bruslí a vytvářejí si šance. Myslím si, že je to i tím, že na sobě mnozí pracují nad rámec běžné přípravy. Ta příprava navíc se zúročí v baráži, kde narazí na extraligu. 

Možná vás někteří vyslyšeli, když jste několikrát nutnost přidávat si zmínil ve svých rozhovorech…
Když majitel klubu a hráč NHL Jarda Jágr pořád maká navíc a nemusel by, tak jim musí být jasné, že bez přidané práce to nepůjde. Sami musí cítit, že když si přidávají, tak se jim to na ledě vrací. 

Kdo z jednotlivých Rytířů se vám v poslední době zamlouvá?
Oba gólmani jsou výborní. To jsme minulou sezonu neměli. To je dobrý základ pro play off. Líbí se mi mladí hráči a musím uznat, že se rozehráli i ti starší. Také u nich mám pocit, že začali na sobě víc makat. A jsem rád, že trenéři dávají prostor mladým hráčům, což je základ budoucnosti tohoto týmu. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí