AMHL: divoké přestřelky i vyrovnaná bitva

Třetím kolem pokračovala AMHL a opět se bylo nač dívat.

HC Velc Žilina Old Boys – HC Lány B 13:4

Ve třetím utkání sezony čekal lánské béčko těžký soupeř ze Žiliny, který má v sestavě většinu hráčů bývalých kováren (HC 1988 Kladno). To, že se soupeř sešel v počtu třinácti hráčů, naznačovalo velmi těžkou bitvu. 
První třetina začala ve slušném tempu. Do vedení se dostala celkem rychle Žilina. Na tuto branku odpověděl Michal Benetka, po vystihnutí nepřesné rozehrávky prostřelil unaveného Juhásze v brance Žiliny. Ostatní šance Lánští nedokázali využít, zato soupeř vyučoval v produktivitě střelby. Do šaten se šlo za stavu 3:1.
Snaha o korekci výsledku vedla sice k vytvoření velmi slušných šancí, které Lány nebyly schopny využít, ale také k totálnímu rozpadu obranné hry. Soupeř ze Žiliny při vedení hrál zkušeně a velmi dobře si počkal na správný moment, kdy udeřit. Tudíž se skóre postupně vyšplhalo až na děsivých 8:1 po dvou třetinách.
Ve třetí části se Lány chtěly soustředit na proměňování četných šancí, ale hlavně dál neinkasovat. První úkol začal plnit po nahrávce Soukupa Michal Prokop, který využil dostatek prostoru v útočném pásmu a snížil na 2:8. Jenže v pohodě hrající soupeř se chtěl hokejem dál bavit, což Lánští rychlostně, technicky a hlavně takticky nezvládli. To samozřejmě mělo za příčinu další inkasované branky. Podruhé v utkání se sice prosadil po nahrávce Slávy Prokopa Michal Benetka. Pak ještě při oslabení vybojoval puk Jirka Švácha a nedůrazná obrana mu dovolila nahrát na najíždějícího Davida Čermana, který přesnou střelou uzavřel lánský střelecký účet tohoto utkání. Žilina pálila jak o život a zastavila se až na čísle 13.

Sestava HC Lány B: Cepák, Lomberský A., Čerman, Prokop M., Soukup, Jirkovský R., Jirkovský D., Švácha, Benetka, Prokop S., Černý, Hořejší, Taraba, Slánička

Sestava HC Velc Žilina Old Boys: Juhász, Kruliš Ondřej, Roubal Pepa, Šíma Petr, Veselý Fery, Suk Martin, Březina, Jaroš, Stříbrný, Civáň (a pak ještě tři další borci, na které si Ondra Kruliš nebyl schopen vzpomenout)

Góly HC Lány B: Benetka, Prokop M. (Soukup), Benetka (Prokop S.), Čerman (Švácha)

Góly HC Velc Žilina: Jaroš 4 x a pak ještě někdo dal 9 gólů, ale nikdo neví kdo…

Řekli po zápase: 
Ondřej Kruliš (HC Velc Žilina Old Boys): "Dneska nám vyšlo, na co jsme sáhli. Škoda jen, že gólman Juhy přišel z plesu ve čtyři ráno… Mohlo to být s nulou a měl by to za láhev rumu."
Aleš Lomberský (HC Lány B): "Utkání ukázalo, jak snadno se necháme strhnout hrou. Potom už pro nás neplatí žádné taktické pokyny. Prostě to hrajeme jak na rybníku, čehož zkušení a technicky velmi dobře vybavení hráči, jakých má Žilina většinu, umí využít a rozložit nás jak lego."

 

HC Ovce Kamenné Žehrovice – HC Blue Středokluky 1:2

Středokluky mají v letošním roce silný a spolehlivý kádr a na zápas s Ovcemi se sešly na tři útoky. Ovce se tentokrát dostavily v jedenácti lidech a hrály na dvě lajny s jedním swingujícím útočníkem.
V první třetině Blues vlétly na Žehrovice a ty se povětšinou bránily ve vlastní třetině a vyhazovaly. Po jednom ze závarů dorazil do brány Ovcí puk Michálek a Blues vedly 1:0.
Ve druhé třetině se podařilo Ovcím trošku zpomalit a rozkouskovat hru, což bylo jediné, co mohly proti početní převaze Středokluk udělat. Hra se vyrovnala a do šancí se dostávaly oba týmy. Opět ale skórovaly jen Středokluky, když se Radek Pokorný dostal do brejku a mazácky vymíchal Kolesa v bráně Žehrovic. 
V poslední třetině měly trochu navrch Ovce, ale ani Havlík, Sládek a Khop nedokázali proměnit šance, které si vypracovali. Pět minut před koncem zápasu, po několikanásobné výměně kotouče mezi Sládkem a Pavlisem, posledně jmenovaný zakončoval do odkryté brány. Pak měl ještě obrovskou šanci opět Pavlis, který bekhendovým blafákem nedokázal překonat obrovitého Čemana v bráně Středokluk. Dvě minuty před koncem zkusily Ovce hru bez gólmana, ale Středokluky se s přehledem ubránily a zaslouženě si odvezly domů dva body.

Sestava HC Blue Středokluky: Jindra „Čeman“ Mišta - Tomáš Mišta, ing. Honza Braun, Michal Brát, Honza Luksch, Tomáš Hrdlička, Roman Fuzzi, Jirka Vojtíšek, Venca Chýský, Jarda Štechmiler, Radek Pokorný, Petr Šafránek, Martin Týbl, Honza Longauer, Michal Drtina

Sestava HC Ovce Kamenné Žehrovice: Milan „Koleso“ Kolísek – Aleš Šindler, Dominik Šašek, Muláček Michal, Jiří „Bláža“ Blažek, Luděk Maulis, ing. Milan Sládek, Michal „Robokhop“ Khop, Radek Pavlis, Tomáš Havlík, Dzurik Filip, Novák Martin

Góly HC Blue Středokluky: Michálek Ondřej, Pokorný Radek

Góly HC Ovce Kamenné Žehrovice: Pavlis Radek

Řekli po zápase
Ing. Milan Sládek (HC Ovce Kamenné Žehrovice): "Jako týmový statistik jsem zklamán malým počtem gólů na obou stranách. Už je to skoro jak extraliga. Jestli to půjde takhle dál, tak budu muset začít sledovat i další parametry, jako je třeba v extralize Radegast index."
Ing. Jan Braun (HC Blue Středokluky): "Jsem rád, že jsme tentokrát vyrovnaný zápas dotáhli do vítězného konce. Všichni hráli velice zodpovědně a dokonce i občas nedisciplinovaný Šafránek dnes skákal do střel a při bránění byl zpátky dřív než my, obránci, a navíc měl ještě krásně voňavý šampón. Musím ho opravdu pochválit, dnes byl zářným příkladem."

 

HC SKI ČNES Braškov – HC Rowing 10:1

Braškov se opět sešel v hojném počtu 16 hráčů proti Rowingu, kterému dorazilo pouze 9 lidí.

V první třetině se Rowing ještě držel, ale převaha hráčů SKI proti devíti veslařům se začala projevovat s přibývajícím časem. Desátý gól, a tím i možnost platit rundu na sobotní akci, plánovanou v restauraci Na Hatích v Horním Bezděkově dne 12. 11., využil Michal "Bohouš" Prošek. Viditelně ho nechtěl dostat do brány (protože si uvědomoval případný závazek na pozápasové akci) a dával přednost Marku Maršounovi, ale ten mu před prázdnou brankou puk vrátil a Bohouš se již nemohl bránit. Takže zaplať, Bohoušku!

Sestava HC SKI ČNES Braškov: Petr Vošmík, Horák Petr, Růžička Miloslav, Michal "Bohouš" Prošek, Vojtěch Hoffmann, Straka Radek, Pavel Olič, Poláček Miroslav, Lór Hynek, Martin "Yelda" Jelínek, Schwamberger Vít, Holeček Lukáš, Zahradník Lukáš, Horák Lukáš, Marek Maršoun, Venca Baroch, Špaček Jakub

Sestava HC Rowing: Jakub Vrabec, Tomáš Janeček, Martin Janeček, Michal Urbánek, Jakub Čechovský, Jakub Horák, Dan Omcírk, Kornel Altman, Michal Opravil

Branky HC SKI ČNES Braškov: Michal "Bohouš" Prošek 2 x, Vojta Hoffmann 2 x, Lukáš Zahradník, Míra Poláček, Lukáš Holeček, Hynek Lór, Lukáš Horák, Pavel Olič

Aktuální tabulka AMHL

1. HC SKI Čnes            17:4   6

2. HC Blue Středokluky 19:12  4

3. SK Velc Žilina           23:21  3

4. HC Ovce                  15:5    2

5. HC Lány B                14:24  2

6. HC Rowing                 7:29  1

 

Ve čtvrtém kole kole AMHL se hrají následující utkání:

SK Velc Žilina – HC SKI ČNES Braškov - sobota 12. 11. od 14.15 h., zimní stadion Slaný

HC Ovce Kamenné Žehrovice – HC Lány B – neděle 13. 11. od 11.30 h., zimní stadion Slaný

HC Rowing – HC Blue Středokluky - odloženo

- red -

hc ovce hc stredokluky

Momentka z duelu HC Ovce - Středokluky

hc ovce hc stredokluky prestavkach panovala pratelska atmosfera

O přestávkách panovala přátelská atmosféra

hc zilina hc lany kondra

HC Žilina - HC Lány a Ondra Kruliš

hc zilina hc lany nestastny gollan

Nešťastný gólman Lán

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí