Kladno potvrdilo domácí neporazitelnost

Kladenští fotbalisté se na den dotáhli v tabulce na druhé Brozany. Pomohlo jim k tomu vítězství nad silnými Neratovicemi 1:0 (0:0). Fanoušci na stadionu byli svědky výborně zvládnuté bitvy ze strany SK a potvrzení současné domácí neporazitelnosti. 

Jako obvykle se na SK do první šance v úvodu utkání dostali hosté. Pomohla jim k tomu špatná rozehrávka domácích, ovšem Tesař akrobatickým zákrokem nasměroval míč na břevno a poté do bezpečí. Podobnou situaci zažil kladenský brankář krátce po změně stran, jinak si na pracovní vytížení stěžovat rozhodně nemohl. Skvěle totiž zbylé minuty utkání dirigoval obranu, která komplet makala jak dobře seřízený stroj. Bartoš s Kalinou neúnavně a hlavně nebezpečně pro hosty podporovali kladenské útoky, Veselý a Rada čistili prostor před Tesařem. 

Směrem dopředu pak Neratovické zlobila nejvíc trojice Procházka, Tóth a Kroutil. Dva posledně jmenovaní zahodili obrovské šance, přičemž Kroutil z otočky orazítkoval břevno. 

Po obrátce se hosté dostávali častěji do útočení, na což Kladenští odpověděli taktickým rozehráváním míče obránců s Tesařem. Když soupeři docházely síly, domácí převzali iniciativu, ale góly z ní nevytěžili. Jednou minul bránu z velké blízkosti Pechr, podruhé Kroutil minul centrovanou střelu Procházky. 

Když už se začali fanoušci smiřovat s remízou a následným penaltovým rozstřelem, Bartoš prudce nacentroval do vápna, míč se dostal k volnému Procházkovi a nejlepší kladenský střelec jej s přehledem zkušeného mazáka uklidil do sítě. V tabulce střelců divize B mu se šesti góly zatím patří sedmé místo. Zajímavostí je také statistický údaj, který uvádí, že brankář Tesař drží čisté konto 392 minut. O další minuty může sérii protáhnout ve čtvrtek v Chomutově, kde Kladno nastoupí večer pod umělým osvětlením.

Gól: J. Procházka (86.)

Sestava SK: Tesař – Kalina, Rada, Veselý, Bartoš, Pechr, Štoncner, Jan Procházka, Tóth, Bořík, Kroutil (ve druhém poločase střídali Krsek za Štoncnera, Růžička za Tótha, T. Procházka za J. Procházku, Borák za Boříka).

Diváků: 170

Jan Murárik

neratovicevyhru

Výhru Kladna trefil Honza Procházka (vlevo)


Počasí Kladno

Předpověď počasí