Rytíři vrátili Přerovu čtyřbrankovou porážku

Kladno se ve druhém utkání s Přerovem ukázalo jako jasně lepší tým a vrátilo Zubrům drtivou porážku o čtyři góly 6:2 (2:0, 3:2, 1:0).

Úvod zápasu nabídl Zubrům první velkou příležitost již v páté minutě, ale celá akce selhala na netrefení branky. To na straně Rytířů začalo utkání o poznání veseleji. Hned o dvě minuty později si vyčkal na přihrávku Petr Tenkrát a pohotově umístil kotouč za záda hostujícího Klimeše. A na další gól nemuseli fanoušci čekat dlouho! Ve vlastním oslabení se Přikrylovi podařilo bleskurychle přihrát na Jakuba Strnada a ten poslal v desáté minutě Rytíře do dvoubrankového vedení. Kladno si pak lehce zkomplikovalo situaci, když se dvakrát po sobě dostalo do oslabení, ale domácí hráči zvládli střelecky aktivní Zubry pohlídat a náskok udrželi. 

I druhá třetina začala lépe pro domácí tým. Hned ve dvacáté třetí minutě překonal hostujícího brankáře Peter Jánský a připsal Rytířům třetí gól. O čtyřicet devět sekund později však vystrčil drápky také Přerov, když se Pláškovi podařilo úspěšně tečovat a vstřelit první branku Zubrů. Snížení stavu však netrvalo příliš dlouho. Rytíři ve dvacáté sedmé minutě se štěstím skórovali, když se od Patrika Machače odrazila nepřesná střela kapitána Burgera. Přerov se rozhodl po čtvrtém inkasovaném gólu vyměnit brankáře a domácí v tlaku i nadále pokračovali! Pouhé čtyři sekundy po konci vlastního oslabení se pak prosadil v útočném pásmu Tomáš Redlich a vstřelil do přerovské brány pátou branku. Hostům se dvě minuty nato ještě podařilo snížit zásluhou Rostislava Šnajnara, více už jim však časomíra nedovolila.

V poslední třetině měli Rytíři jasnou taktiku: pohlídat si soupeře a udržet vedení. A to jim také šlo bez sebemenších problémů. V padesáté první minutě dokonce svůj náskok ještě navýšili šestou brankou, o kterou se tentokrát postaral David Tůma. Zubrům se vzápětí naskytla šance vstřelit třetí gól, když byl faulován Sikora a rozhodčí nařídil trestné střílení. To však zmínění hráč poněkud překombinoval a zhasl Přerovu poslední naději proměnit stav zápasu. 

Příští utkáni sehrají Rytíři ve středu 16. 11. v 18.00 hod. s týmem LHK Jestřábi Prostějov v Prostějově.

Počet diváků: 1644

Branky a nahrávky: 7. Tenkrát (Burger), 10. Strnad (R. Přikryl), 23. Jánský (Machač, Tenkrát), 27. Machač (Burger, Jánský), 34. Redlich (Zikmund, Ulrych), 51. Tůma (Kubík, Ton) – 23. Plášek (Chmelíř), 36. Šnajnar (T. Sýkora, Dostálek)

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – J. Drtina, P. Hořava, Ulrych, Ptáček, Kehar, D. Růžička, F. Matula – Machač, Burger (C), Tenkrát – Ton, Kubík, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Redlich, Zikmund, Pekr.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Horčička) – Chmelíř, Šnajnar, M. Novotný, Ferenc, Zbořil, Malina, Pala, L. Vágner – T. Sýkora (C), Sikora, Dostálek – Goiš, Popelka, Kovařík – Plášek, Dvořák, M. Kratochvíl – Ižacký, Tadeáš Král, Kratochvíl.

Barbora Lišková

tabulezubr


Počasí Kladno

Předpověď počasí