Rytířům k výhře nepomohla ani legendární Poldinka

Vyprodaný stadion, hrdí Rytíři s Poldinkou na prsou, neuvěřitelná atmosféra a soupeř, se kterým Kladno bojuje o vedení tabulky. Tak se dal charakterizovat dlouho očekávaný retro zápas s Motorem České Budějovice, který Rytíři prohráli se ctí 1:4 (0:1, 0:0, 1:3).

Už začátek zápasu potvrdil, že se fanoušci rozhodně nepřišli podívat na nudný hokej. Hned ve třetí minutě se dostal do velké šance Petr Tenkrát, ale Kváča se obelstít nenechal. Změnu skóre přinesla až osmá minuta, ve které se hostujícímu Chovanovi podařilo překonat domácího brankáře a posunout Motor do vedení. To nemuselo trvat dlouho, kdyby zvládli domácí hráči využít dvojité přesilové hry. To se nestalo a bojovat se tak muselo dál v plném počtu. Rytíři se dostali do dvou obrovských šancí a Kváču jednou zachránila pouze tyčka. Ani obrovská chuť však domácím nepomohla k vyrovnání a stav po první třetině zůstal 0:1.

Druhá perioda začala ve vůbec první početní výhodě pro hostující hráče, Kladno však prostor před Cikánkem bez problémů uhlídalo. Situace se pak vzápětí obrátila, ale ani domácí nepředvedli nic, co by Kváču ohrozilo. Do obrovské příležitosti se dostal ve dvacáté šesté minutě Zikmund, který jel sám na hostujícího brankáře, ale ten celou akci zastavil. Šance se pak přelévaly z jedné strany na druhou, ani jedna však neskončila v síti a stav utkání tak zůstal nezměněn.

Do třetí třetiny vstoupili domácí s obrovskou chutí po srovnání, místo toho se však dostali ve čtyřicáté páté minutě do dvojitého oslabení. Toho využil Michal Chovan, který minutu na to prostřelil Cikánka a stal se dnes již podruhé hrdinou budějovických fanoušků. Až v padesáté minutě svitla Rytířům naděje. Jiří Drtina vystřelil na připraveného Kváču, jehož střelu sice hostující brankář vyrazil, ale Petr Ton převedl pohotovou reakci a kotouč do brány bleskurychle dorazil. Radost však domácím dlouho nevydržela. V padesáté čtvrté minutě se podobná situace odehrála i na druhé straně a Jakub Babka navýšil svou dorážkou vedení Motoru o dva góly. Domácí se rozhodli odvolat celých pět minut před koncem utkání brankáře, to však přineslo ovoce Motoru, když si vstřelil v padesáté šesté minutě Michal Chovan hattrick. 

Příští utkání odehrají Rytíři 23. 11. v 18.00 hod. s týmem HC Benátky nad Jizerou na zimním stadionu v Kladně. 

Počet diváků: 5200 (vyprodáno)

Branky a nahrávky: 50. Ton (J. Drtina) – 8. Chovan (Čermák, Pajič), 46. Chovan (Pavlin, Čermák), 54. Babka (Škoda, Kuchejda), 56. Chovan (Pavlin, Pajič)

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – J. Drtina, P. Hořava, Ulrych, Ptáček, Kehar, D. Růžička – Machač, Burger (C), Tenkrát – Ton, R. Přikryl, Tůma – Strnad, Zikmund, Jánský – Redlich, Cetkovský, Pekr.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Mazanec, Žovinec, Zíb – L. Květoň (C), Nouza, Heřman – Chovan, Pajič, Čermák – Šulek, Walker, Volek – Kuchejda, Škoda, Babka.

Barbora Lišková

Foto: Beny Kostečka


Počasí Kladno

Předpověď počasí