Exkladenský Václavík: Z bitvy o první místo mám radost

V rámci pondělního šlágru sedmého kola extraligy přijede do ostravské haly Sarezy vedoucí celek tabulky z Kladna. Ostrava je zatím druhá a bude chtít lídra soutěže z jeho trůnu sesadit. V Kladně loni ještě jako aktivní hráč působil asistent trenéra Jan Václavík. 

Co očekáváte od dnešního zápasu? 
Doufám, že se naplní to, že hraje první s druhým týmem tabulky. Zápas bude hodně nahecovaný, doufám, že přijde spousta našich fanoušků k nám do haly a nezůstanou doma u televizorů. Určitě jejich přítomnost v hale moc oceníme a naši modrou palubovku pokrytou taraflexem ubráníme jako nedobytou.

Jak se vlastně zrodil loni váš přestup do Kladna? 
Poté, co mi skončilo angažmá v Ostravě, a pokračovat jsem kvůli minulému vedení nechtěl, mě pár dní před koncem přestupového termínu oslovilo Kladno. Přáli si, abych s nimi dohrál sezonu. Kladenský klub pomýšlel na postup do play off, ke kterému potřeboval vyhrát 5-6 zápasů ze 7 zbývajících. Po určitých zlomyslnostech a klukovinách ze strany tehdejšího vedení Ostravy ohledně přestupu se nakonec moje stěhování do Kladna povedlo. S mým pro mě novým klubem jsme nevyhráli pouze jedno utkání a postoupili do play off z krásného 6. místa.

Jak vzpomínáte na své krátké působení v tomto klubu? 
Určitě jen v tom nejlepším. Všechny zápasy pro nás byly zápasy o play off, takže velmi emotivní. A dařilo se nám. Ani ve čtvrtfinále nechybělo moc, abychom skončili v první čtyřce. Když tým takto vyhrává, tak většinou zůstanou vždy pouze pozitivní vzpomínky. V Kladně jsem našel parádní partu kluků, kteří chtěli uspět. Musím říct, že mě to tam s nimi děsně bavilo a moc jsem si to užil. V neposlední řadě musím děkovat trenérům Fortuníkovi s Klárem, kteří mi projevili důvěru, přestože jsem devět měsíců nehrál žádný soutěžní zápas a téměř netrénoval. Vycházeli mi vstříc a spolupráce s nimi byla výborná. A tím končím s vychvalováním loňské sezony v Kladně. (smích)

Jak hodnotíte jejich dosavadní výsledky v novém ročníku extraligy? 
Kladno už před letošní sezonou hlásalo útok do horních pater extraligy. Ale ani oni nepočítali, že si budou počínat takto suverénně. Asi málokdo předvídal v sedmém kole extraligy televizní zápas o první místo v tabulce mezi Kladnem a Ostravou. Mám z toho radost. Navíc se mi líbí, že liga není předvídatelná, v každém kole dochází k překvapivým výsledkům a tuším, že i fanoušci si to více užívají.
Středočechy zdobí kromě volejbalu a dobrých výsledků i ohromný entuziazmus ve hře. Necháme se překvapit, jak jim to dále pošlape, stále je začátek sezony a zajíci se počítají až po honu.  

Které hráče z jejich základní sestavy znáte z loňského kádru? 
Ze základu jsem hrál s nahrávačem Daanem van Haarlemem, blokařem Šťépou Trojanem, univerzálem Fílou Křesťanem. A dále v týmu působili Ondra Lenc a Martin Syrůček. 

Autor: VK Ostrava


Počasí Kladno

Předpověď počasí