Smečař Hýský: Těšíme se zase na domácí fanoušky

Byl vyhlášen první hvězdou utkání Ostravy s Kladnem. I díky jeho výkonům se volejbalové Kladno hřeje na prvním místě extraligové tabulky. Tomáš Hýský věří, že se podaří prodloužit vítěznou sérii a doma v zápase pod hlavičkou "kníraté" akce Movember soupeře z Příbrami porazit. 

V televizním utkání v Ostravě to vypadalo, že jdete za další výhrou velmi snadno. Bylo to tak i na hřišti?
Zase tak snadné to nebylo. Ostrava je sice silná, ale nám se v jejich hale, velikém hangáru, hraje špatně, i když to asi v televizi tak nevypadalo. Mají tam křivý strop a než si na to zvyknete, tak to chvíli trvá (směje se). 

Jste první, znamená to, že jste reálně tak dobří, anebo jste měli v jednotlivých duelech štěstí na nějakou krizi v řadách soupeře?
Všechny přehráváme bez ohledu na jejich problémy, protože bojujeme opravdu o každičký balon. Těžili jsem z dobrého losu na začátku sezony, kdy jsme měli ty nejtěžší soupeře doma a tam nás táhnou za výhrou fantastičtí fanoušci. Soupeři k tomu nesedí náš nízký strop ve sportovní hale a rychlá hra, kterou produkujeme s nahrávačem Daanem van Haarlemem. V Ostravě šel můj výkon nahoru právě díky němu. Ale nejvíc bodů z našeho týmu jsem přesto nenasbíral. 

Nyní hrajete s Příbramí (Hala BIOS, 18.00 h., pozn. red.), ve které jste svého času působil. Jaký je její herní charakter?
Z těch hráčů už prakticky nikoho neznám, takže můžu hovořit jen o mentalitě fanoušků, ale to bychom museli jet my k nim (usmívá se). Přesto to pro mě bude něco víc než většina dalších soupeřů. Věřím, že Příbram odnese naší formu jasnou porážkou před narvanou halou, která nás znovu požene vpřed. 

Ve volejbalových kuloárech se v současné době často hovoří o netradiční taktické přípravě vašeho asistenta trenéra Petra Klára. V čem se liší od ostatních týmů?
Co jsem v extralize zažil, tak takovou neměli a možná ani nemají až na výjimky nikde jinde, to je pravda. Kde jsem něco podobného viděl, tak to bylo v reprezentaci. 

Utkání v BIOSce je součástí dražby vašich speciálních dresů na podporu výzkumu rakoviny prostaty. Vás jistě zatím nezlobí, přesto, jak tuhle akci vnímáte?
Zatím s ní problémy nemám a doufám, že nikdy nenastanou. Já se s takovou akcí osobně nikdy nesetkal a je příjemné, že můžeme na výzkum přispět. Budu rád, když si někdo koupí můj dres a budu spokojený, když u vydražené částky budou tři nuly.

Jan Murárik 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí