Trenér Pihávek: Hráčů je hodně, peněz málo

Tento týden jim definitivně končí fotbalový rok, potažmo polovina divizní sezony. Fotbalisté SK, zatím třetí v tabulce, šli tradičně hrát na zimák hokej a na umělce ještě sehrají zápasy mladí proti starým. Pak je čeká „dokopná“ a sejdou se na začátku ledna. Trenér Ivan Pihávek pro Vaše Kladno shrnul podzimní vystoupení svého týmu. 

V těchto dnech pustíte mančaft na sportovní dovolenou. Jak jste vyhodnotil uplynulých patnáct utkání?
Poslední čtyři zápasy jsme neinkasovali, což svědčí o tom, že se zúročila práce na defenzivní činnosti. Dokázali jsme také střílet vítězné branky na koncích zápasů, takže závěr podzimu nám vyšel nad očekávání dobře. 

Co jste udělali pro to, aby defenziva SK tak skvěle fungovala?
Museli jsme si po některých zápasech, v nichž jsme inkasovali zbytečné branky, nebo jich bylo zbytečně moc, sednout s obránci a říct si, na čem zapracujeme, jakou taktiku zvolíme pro další zápasy. Hru vzadu jsme maximálně zjednodušili. Do karet nám třeba hrálo i to, že stoper Rada se i přes pracovní vytížení mohl účastnit předzápasových tréninků. A samozřejmě nesmím zapomenout vyzdvihnout brankáře Tesaře, který právě v těch posledních zápasech chytil, jak se říká, lauf a byl k nepřekonání i na tréninku. 

Byl některý ze soupeřů nad vaše síly?
Podle mne žádný. Nestalo se nám, že by nás někdo zatlačil a přehrával. Maximálně nás ohrožovaly brejkové situace, které vyplývaly z toho, že my chceme hrát fotbal, chceme tvořit. Tím jsme někdy otevírali až moc zadní řady. Ale čtyři nuly v řadě svědčí i o tom, že jsme se dokázali s těmi brejky soupeře vypořádat. 

Je vůbec na vaší hře či v mužstvu co měnit pro jarní část?
Musíme makat dál na všech činnostech. Soupeři se na nás připraví a my musíme reagovat. Máme hráče, kteří přes zimu musejí zapracovat na síle a dynamice, aby lépe ustáli osobní souboje. Pro příklad, lídr tabulky Nymburk nás nepřehrál, ten tu výhru nad námi ubojoval. To je pro jaro signál, kde se musíme zlepšit.

Jsou v plánu odchody a příchody hráčů?
K odchodům řeknu stručně, že nikoho nepustím. Co se příchodů týče, tak o těch v tuto chvíli nemám žádnou zprávu. Na výrazné posily nejsou v klubu patrony. Bral bych do obrany zkušeného rychlostně vybaveného hráče, do středu hřiště tvořivého záložníka, nějaký „mozek“ a do útoku vysokého průbojného bijce. Hráčů mám v hledáčku dost, jde jen o to, jaké máme v Kladně možnosti. Peněz není nazbyt.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí