Miroslav Hanuljak: Doma si snad jen vybíráme smůlu

Rytíři si v posledním domácím utkání neporadili s pražskou Slavií. Podlehli jí fotbalovým výsledkem 0:1. Kladno držel v bráně skvěle chytající Miroslav Hanuljak, který se po zranění Lukáše Cikánka stal momentálně brankářem číslo jedna. V zápase s Litoměřicemi ho však v průběhu střídal junior David Stahl. Jak to nesl? A proč kladenští hokejisté doma čtyřikrát prohráli? 

Váš skvělý výkon proti Slavii na výhru nestačil. Co k ní chybělo?
Zkrátka góly. Nechci moc hodnotit hru jako takovou, mým úkolem je, abych toho co nejvíce pochytal. S mým výkonem jsem byl docela spokojený, ale prohráli jsme 0:1 a zase nemáme žádný bod. To je podstatnější.

Kladno vychytal vynikající gólman Slavie Dominik Frodl. Co říkáte na jeho výkon?
Rozhodně má velký podíl na výhře Slavie. V každé třetině jsme měli dost šancí a ke konci zápasu velké tutovky, které pochytal výborně. Je vidět, že se mu asi daří, i když jeho výkony i ty slávistické příliš nesleduji. Bylo na něm znát, že si věří a puky z něho nevypadávaly. 

Slavia prošla na začátku letošní sezony finanční krizí, spousta klíčových hráčů odešla. Je to na ní dnes znát?
Myslím, že na výsledcích se to úplně neprojevilo. Slavia má pořád velice silný tým a možná i silnější než dříve. Tím, jak odešla spousta opor, teď hrají spíše obětaví hráči, kteří se chtějí ukázat a v tom mají slávističtí hráči výhodu. Jsou asi více nepříjemní teď než v létě.

Před koncem zápasu se něco stalo na tribuně, museli zasahovat lékaři. Nerozhodilo vás to?
Všiml jsem si toho, ale nemyslím si, že by nás to ovlivnilo. Buly v obranném pásmu Slavie jsme vyhráli, ale potom nám to uteklo pryč. Takže to byla spíš naše chyba, než rozhození tím, co se stalo v hledišti.

Rytíři mají za sebou čtyři porážky v řadě na domácím ledě. Co je podle vás příčinou?
Nestřílíme góly. Proti Budějovicím a Benátkám jen jeden, proti Litoměřicím dva a teď žádný. Je možné vyhrávat na dva i jeden gól, ale to je velmi těžké. Věřím v to, že se to otočí a zase to tam začne padat. Doufám, že to přijde ve chvíli, kdy to bude nejdůležitější a snad si momentálně jen vybíráme smůlu. Šance máme, možná je to proto, že se proti nám dobře vyspí gólman. Proti Benátkám jsme dali několik tyček, je to jedno s druhým. 

Když se vrátíme ještě k zápasu s Litoměřicemi, v průběhu jste byl pro nepříznivý výsledek střídán juniorem Davidem Stahlem. Jak jste to vnímal?
Trenér na to má právo a při špatném výkonu musí něco změnit, aby pomohl týmu. Od Pavla Patery to byl impuls pro ostatní hráče. V tom zápase jsem nic nechytl a asi to bylo i dobře, že se takhle rozhodl. Trenérovi se za tento krok nedivím a bylo to způsobeno vlivem průběhu utkání.

Střídání brankářů se tak často nevidí. Jak to gólman v tu chvíli bere?
V zápase s Litoměřicemi jsem to bral úplně normálně. Zrovna se mi nedařilo a pokud se chce vyhrávat, musíme udělat všechno proto, abychom vyhráli za jakoukoliv cenu. Zbytek utkání jsem doseděl na střídačce a ani zpětně v tom nevidím problém. Byla to jedna z možností, jakou trenér zvolil při nepříznivém stavu našeho týmu. Bylo to 1:3 a po mém střídání to skončilo už 1:1, takže to vidím v podstatě jako povedený tah. Bohužel se nám to nepodařilo otočit a prohráli jsme.

Jak vůbec hodnotíte výkon juniora Davida Stahla, který za vás zaskakoval? Byla to jeho premiéra...
Myslím si, že chytal výborně. Velice se mi líbil. Byl v klidu, vlezl tam bez nervů. Byl v horší situaci, když šel na led ze střídačky, obráceně je to přeci jen vždy lehčí. Člověk je zmrzlý a je to nepříjemné, musí se do toho rychle dostat. David vychytal ve třetí třetině spoustu šancí a držel alespoň nějakou možnost na vyrovnání nebo zvrat.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí