Kladnu loučení mírně drhlo

Měla to být výhra bez ztráty setu, ale Benátky nad Jizerou si z Kladna přeci jen jeden odvezly. Lídr volejbalové extraligy přehrál svého soupeře 3:1 (21:25, 25:18, 25:20, 25:19). 

Zápas se nesl nejen v duchu extraligových bodů, ale byl i součástí charitativní akce dětem z kladenského Korálku. Kdo přišel na zápas s plyšovou hračkou, měl vstup zdarma. A když po utkání na palubovku přilétly stovky plyšáků, bylo jasné, že většina z více než pěti set diváků za vstupenku platit nemusela.

Ovšem zápas je hned ve svém začátku nepotěšil. Domácí k prvnímu setu přistoupili profesorsky. Zapomněli jak na dobrý servis, tak na účinný útok. Na některých byl znát tréninkový výpadek kvůli únavě, nemoci nebo zranění. 

"Hezký zápas to určitě nebyl. Benátky ukázaly, že je není radno podceňovat. Na tenhle výkon musíme rychle zapomenout a vrátit se k naší hře," uvedl asistent trenéra Petr Klár. "V prvním setu jsem si vzpomněl na Zlín, který nás po takovém výkonu nakonec i porazil. Ale od druhého dějství jsem v podvědomí cítil, že už je to dobré, že neprohrajeme," usmíval se Štěpán Trojan. "Zlín už dávno v hlavě nenosím. První set jen potvrdil, že jsme v týdnu netrénovali všichni. Od druhého setu jsme začali bojovat jako jeden tým a bez potíží jsme vyhráli. Teď bychom měli být v přípravě na poslední dva zápasy v tomto roce kompletní, takže se i vrátí naše vítězná síla. Jedeme do Zlína a Brna. Věřím, že tam neprohrajeme," doplnil van Haarlem.

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, van Haarlem, Zajíček, Hýský, Hietanen, libero Sparidans - Dillien, Syrůček, Lenc

Jan Murárik

plysletos

Letos poslední domácí loučení s fanoušky

plysmezi

Mezi stovkami plyšáků jsme našli i několik kladenských hráčů

plyssparid

Sparidansovi přijela z Holandska přítelkyně

tabulbenat


Počasí Kladno

Předpověď počasí