Kladno zůstane v roce 2016 první!

Kladenští volejbalisté v extralize až zázračně porážejí jednoho soupeře za druhým. Dnes vrátili Zlínu na jeho palubovce porážku z prvního kola. Jedinou, kterou Kladno zatím utrpělo. Fatra Zlín - Kladno volejbal cz 1:3 (25:15, 19:25, 22:25, 21:25) a Kladenští dál vedou tabulku!

Přitom v prvním setu, podobně jako doma s Benátkami, hráli Kladenští hluboko pod své možnosti. Už to vypadalo, že prostě na Zlín zahrát v téhle sezoně neumějí a prohra je nemine. "Prohraný úvodní set vyplynul z nakupení množství chyb a nedodržení taktiky. V druhém setu jsme se srovnali. Podržely nás hlavně servisy blokařů Trojana se Zajíčkem," říká trenér Milan Fortuník.

Přestože začalo mít Kladno od druhé sady herní převahu, na konci setů v bodech velký rozdíl nebyl. "To je běžné, že v sezoně máte tým, proti kterému se vám hraje hůř než proti jinému. A Zlín mezi ně tuhle sezonu patřil. Musím pochválit výkon Hietanena a velkou práci celkově odvedl Zajíček. Ovšem také ostatní se výkonnostně set od setu zvedali," dodává "Forbes".

Mužstvo až do pondělí rozbilo stan ve Starém Městě, kde i trénuje. V pondělí dohrávají letos poslední zápas na brněnské palubovce před televizními obrazovkami. Do konce roku je i přes případnou prohru už nikdo z prvního místa nesesadí!

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, Hietanen, van Haarlem, Zajíček, Hýský - libero Sparidans, na střídání Dillien, Syrůček, Lenc.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí