Sedmnáctka Fujdiarů

Když se na konci roku řekne v Kladně otec a syn Fujdiarové, fotbalisté i futsalisté zpozorní. Tohle spojení totiž znamená kvalitní kladenský turnaj a oba Josefové zítra ráno zahájí už jeho sedmnáctý ročník!

Dvanáctku přihlášených týmů rozdělí pořadatelé do čtyř skupin po třech. Ze skupin postoupí první dva a poslední si zahrají každý s každým malé finále o konečné umístění. „Osm nejlepších se posune do dvou čtvrtfinálových skupin. Přitom se týmům započítají vzájemné zápasy ze základních skupin. Z nich půjdou do semifinále křížem první s druhým,“ říká Josef Fujdiar starší.

Oba pak na turnaji očekávají tradiční plejádu známých jmen. „Tonda Holub přihlásil nový tým, snad si udělá na nás čas Pavel Drsek, určitě čekáme účast trenéra Standy Hejkala, například v bráně se objeví Jarda Tesař, v poli kluci z třetí ligy Filip Suchý či Lukáš Křeček. Kostra turnaje zůstává stejná,“ usmívá se Josef mladší.

Staršímu z Josefů dělají vrásky jen emoce, kterým se na hřišti neubrání právě zkušení matadoři: „Snad se letos budou krotit a půjdou mladým příkladem.“

Turnaj se odehraje ve sportovní hale a jeho závěr Fujdiarové plánují kolem třetí hodiny odpoledne. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí