Legenda Nový: Rytíři potřebují nabrat sérii výher

Stejně jako kladenští hokejisté si také legendární kladenský útočník Milan Nový (65) dopřál na konci loňského roku porci dvou prvoligových zápasů Rytířů.

Zamlouvá se vám jejich hra poté, co nabírali o vánoční pauze formu a ladili styl hry?
V domácí zápase s Ústím jsem čekal jasnou výhru a ne vítězství v prodloužení! Přeju si, aby Rytíři šli do play off z druhého místa, protože to je asi to nejlepší umístění, jaké mohou do konce základní části dosáhnout. Podle mne si první místo už České Budějovice nedají vzít. Ale do play off je ještě daleko… Výhra v Přerově snad ukazuje, že nabírají formu.

Jaký hokej jste od nich po té dlouhé přestávce čekal?
Čekal jsem, že začnou své soupeře výrazně přehrávat. Na jeden gól potřebují na můj vkus až moc šancí. Když netrefíte branku, nemůžete čekat, že padne gól. Co kluci potřebují nejvíc ze všeho, to je nějaká, třeba i minisérie, vítězství v řadě.

Jak jste byl spokojený na konci loňského roku se svojí hokejovou formou?
Sport jsem nevynechal ani na konci roku. Zahrál jsem si s přáteli v Brně hokej při jednom z mnoha firemních zápasů, kterých jsem se v poslední době zúčastnil. Vybírám si už pouze zápasy a v nich ukrajuji minuty, na které stačím se silami.

Co vás ve sportu čeká v tomto roce?
Jako trenéra národního výběru veteránů turnajové utkání Světové ligy s veterány Švédska. Když je teď v lednu porazíme, dostaneme se do finále, které se odehraje v Moskvě. Švédové posílili a nás čeká pěkná dřina (směje se). Já přitom bude stát na střídačce s Honzou Havlem.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí