Kladno posílil tvrďák z Kanady! Mlátil se v NHL i Rusku

Na začátku nového roku oznámil kladenský klub novou posilu. Na zkoušku přichází čtyřiatřicetiletý Kanaďan Josh Gratton. Ten je známý hlavně svou tvrdou hrou a především ostrými bitkami, které předváděl v NHL či v ruské KHL.

Soupeři hokejových Rytířů, bojte se! To je nepřímý vzkaz kladenského klubu ostatním týmům před play off. Do sestavy Kladna totiž přibude nové jméno – Josh Gratton. Tento kanadský borec měří 183 centimetrů a váží téměř sto kilo. Na profesionální scéně se blýskl hlavně šarvátkami bez rukavic a tvrdými zákroky.

Místo kanadských bodů sbíral trestné minuty. V NHL jich měl za 86 zápasů (během kterých dal jen 3 góly a na stejný počet jich přihrál) celkem 294. Známý je i z ruské KHL, kde si poseděl na trestných lavicích ještě déle, přitom odehrál méně zápasů (81 zápasů a 385 trestných minut).

Letos nikde nehrál, ale minulý ročník strávil ve finském Pori. „Josh zatím přichází na zkoušku. Pokud se stihne vše vyřídit, nastoupí už ve středu proti Prostějovu,“ uvedl hlavní trenér Rytířů Pavel Patera na klubovém webu. „Očekávám od něj tvrdou, důraznou hru a tlak do branky. Počítáme s ním do oslabení a chtěli bychom, aby v případě potřeby ochránil naše opory a brankáře. Chceme si u soupeřů získat větší respekt,“ dodal hlavní trenér.

Mladší generaci se pravděpodobně nejvíce vryl do paměti svými bitkami za Vityaz Čechov, který byl nechvalně známý tím, že více než na góly, se soustředil na pěstní souboje a nesportovní zákroky na soupeře. Josh Gratton patřil společně s Jeremy Yablonskim, Darcy Verotem (hrál i jeden zápas za Třinec), Jonem Mirastym či Kipem Brennanem k největším raubířům ruského celku.

Lukáš Jůdl

Fotka v modrém dresu - Zdroj: Barys Astana

Ostatní fotky: Zdroj: Vityaz Čechov


Počasí Kladno

Předpověď počasí