Trenér Kopecký: O Joshovi rozhodneme v sobotu

Rytíři, stejně jako v předchozím domácím utkání s Ústím nad Labem, i s Prostějovem vyhraný duel ztratili. S asistentem trenéra Jiřím Kopeckým jsme kromě výkonu kladenského týmu hovořili hlavně o nové akvizici v útoku Kanaďanu Joshu Grattonovi. 

Po zápase jste spokojeností zrovna nezářil…
Pro mě je to pořád stejné. Místo toho, abychom za stavu dva nula pro nás soupeře dorazili, necháme si dát kontaktní gól a soupeře, který je pomalu na kolenou, dostaneme do hry. Do poslední třetiny jsme nastoupili stylem, že se nám nemůže nic stát a to byla chyba…

Neubývaly hráčům v posledním dějství síly?
To si nemyslím, i když hodně trénujeme, aby nám síly neubývaly v play off. Po zápase proto nemáme na programu pouhé rozbruslení, jak bývá zvykem, ale normální ostrý trénink.

Kanadský drsňák Gratton, kterému na kostce nad ledem o pauzách pouštěli jeho slavné bitky, se držel zkrátka a ani jednou nezamířil na trestnou lavici. Měl tohle od vás, trenérů, v popisu práce?
My mu to doslova nařídili (směje se). Nechtěli jsme, aby hned první zápas seděl jinde než na střídačce. On si toho v den zápasu prožil hrozně moc. Musel povinně na fakultu kvůli zdravotnímu zátěžovému testu, bez kterého nesmí v naší soutěži nastoupit, běhal po úřadech. Pořádně nejedl a jeho příprava na zápas byla kvůli těm všem nutnostem nulová. Navíc přiletěl do Kladna se střevními potížemi. Přesto chtěl hrát! Já bych jeho výkon vůbec nehodnotil.

Ale špatně rozhodně nehrál…
Naznačil, že by mohl být přínosem. Ukázal ve své hře typické kanadské prvky, rychlou střelu, tlak do brány, to my potřebujeme.

Přiletěl na zkoušku. Co to konkrétně u něj znamená?
Máme ho na týden a po sobotním zápase v Českých Budějovicích se rozhodneme.

Když na Motoru zahraje podle vašich představ, co by mohlo ještě bránit jeho angažmá v Kladně?
Už nic. Jsme s ním dohodnuti i na výši kontraktu, která zůstane mezi námi. Takže to má ve své moci, abychom si v sobotu plácli. Podle našeho názoru se bude zlepšovat. Raubíře, z kterého jde strach, potřebujeme. Bylo vidět, že se nenechá zbytečně strhnout a maká pro tým.

Jak jste na něj přišli?
Ještě když jsme dělali rozhovor po zápase s Ústím na konci roku, tak jsme ho v hledáčku neměli. V týdnu poté se ozval jeho manažer a Josh hned přiletěl z domova.

Jaký je do kabiny?
Zdá se, že je to dobrý kluk, sympaťák. Aspoň tak já to z jeho chování a přístupu k hokeji i spoluhráčům cítím.

V tom rozhovoru jste zmínil, že intenzivně sháníte beka s tvrdou střelou a přiletěl útočník…
Volní beci se zárukou kvality pořád nejsou. A teď v lednu, kdy se blíží play off, jich je ještě míň.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí