Nejdřív smůla, pak školení. Junioři Rytířů vybojovali jen bod

Na kladenském ledě hostili Rytíři dva rozdílné juniorské týmy. Zatímco se slabšími Vítkovicemi ztratili body v prodloužení, proti vedoucímu mužstvu extraligové tabulky z Třince mohli jenom překvapit. 

Proti Ostravanům chyběl Schildhabel, lídr kanadského bodování a současný nejlepší nahrávač soutěže. Jeho přítomnost by zřejmě přinesla Kladnu ne jeden, ale rovnou tři body. V utkání s Třincem totiž na první gól nahrál a druhý vstřelil. Jeho produktivita držela Rytíře v naději na bodový zisk. Bohužel, Třinečtí začali brzy poté domácí přehrávat a při školení o vysoké hokejové úrovni nepřipustili překvapení. 

„Na Třinec jsme neměli. To je reprezentační výběr se zahraniční účastí skvělých hráčů. I když jsme vedli, výhra by byla zázrak. K té jsme byli blíž o den dřív s Vítkovicemi. Proti nim jsme v první třetině měli velkou spoustu šancí a prohráli jsme ji. To asi rozhodlo. Velkou roli hraje také naše stále početná marodka. Nastoupili jsme ve dvou dnech s patnácti hráči a soupeři proti nám byli v plném počtu. Možná bychom s Třincem uhráli lepší výsledek, kdybych mohl povolat pět dorostenců. Ale ti souběžně s námi na druhé ploše bojovali o důležité body. Spokojený jsem s naší obrovskou bojovností,“ sdělil trenér Jindřich Lidický.

Rytíři – Vítkovice 2:3 pp (1:2, 0:0, 1:0 – 0:1)
Kladno: Stahl – Havelka, Kiml, Cibák, Chládek, J. Kučera, Malý – Vach, Patyk, Bláha, Okegawa, Janeček, Řepka, Keszi, M. Kučera, Kalaj, Čermák.
Branky a nahrávky: 19. Řepka (Čemák, Cibák), 49. Chládek (Keszi, Patyk) – 4. Hartmann (Spratek, Kmošek), 17. Raška (Malina, Hartmann), 63. Spratek (Weintritt). Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 35:33. 

Rytíři – Třinec 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Kladno: Stahl (Altrichter) – Havelka, Kiml, Cibák, Chládek, Kučera, Malý – Vach, Patyk, Bláha, Okegawa, Schildhabel, Řepka, Keszi, Kučera, Kalaj, Čermák. 
Branky a nahrávky: 10. Patyk (Kezsi, Schildhabel), 28. Schildhabel (Keszi, Havelka) – 27. Hladoník (Kalus, Hrehorčák), 28. Hladoník (Cihlář), 37. Kaukič (Flok), 56. Hrehorčák (Hrachovský, Imrich). Vyloučení: 7:8 + Keszi (KLA) 10 min.. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 33:46. 

Jan Murárik

juniorilidicky

Trenéři Lidický s Tatíčkem lepí sestavu jak se dá...


Počasí Kladno

Předpověď počasí