Fotbalisté SK vstupují do turnaje bez posil

Fotbalistům skončilo zimní volno. V těchto dnech se do přípravy na jarní část soutěže zapojilo také divizní Kladno. Trenér Ivan Pihávek přes velké tužby žádnou posilu nepřivítal a nyní jeho tým čeká první zápasová zkouška. SK totiž startuje v turnaji pražského Meteoru.

„Bohužel, nikoho se zatím přivést nepodařilo. Ovšem nic nevzdáváme a dál se snažíme kádr posílit,“ uvedl kouč Kladna, který od pondělí hrstce přítomných zvyšuje kondici. „Někteří jsou s chřipkou na marodce, další na plánované dovolené a učitel Veselý s třídou na horách. Do toho si náš druhý brankář způsobil zranění na ruce, takže do turnaje vstoupíme s jedním gólmanem. Pokud se zraní i on, tak do branky zřejmě pošleme záložníka Štoncnera,“ doplnil Ivan Pihávek a nepřipouští, že by pořadatele požádali o odložení prvního zápasu. „Zápas s Vykání odehrajeme třeba jen s třinácti hráči. To zvládneme,“ řekl. 

SK využívá k zimní přípravě výběhů do lesů v okolí Sletiště, své posilovny i umělé trávy. Za kvalitnější umělým povrchem pak vyjede každé úterý do Švermova. Po SK na novém švermovském hřišti nastupuje divizní rival z Hostouně. Nabízí se proto téma vzájemného přátelského střetnutí. „O tom neuvažujeme. Takový zápas ani v plánu nemáme,“ dodal trenér SK. 

Turnajový program SK na hřišti pražského Meteoru (soboty)

14. 1.: Vykáň (začátek utkání – 12.00)

21. 1.: Libiš (16.00)

28. 1.: bez zápasu

4. 2.: Zápy (14.00)

11. 2. Meteor (14.00)

18. 2. – 4. 3. Zápasy o umístění

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí