Kanonáda Radka Šikoly. Něco není v pořádku

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (28) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Kladno si připsalo druhou porážku v řadě a za tři body nezvítězilo již devět zápasů za sebou. O herní krizi se hovořit nedá, Kanonýři jsou nováčkem nejvyšší soutěže a počítají každý bod. Ale debakl 1:7 na půdě Otrokovic jim na sebevědomí rozhodně nepřidá.

Není třeba si nic nalhávat. Kladno ztratilo i poslední naději na play off, o tom žádná. Ale v týmu se něco změnilo. Nechci říct, že v něm vyloženě něco hnije, ale cosi není v pořádku. Mužstvo působí unaveně, bez zápalu, bez bojovnosti. Půjčím si prohlášení rotmistra Gerbera ze ságy o četnících. Hráč bez zápalu a bojovnosti je hráč, který mě znepokojuje.

Proti Otrokovicím rozhodlo obrovské množství neproměněných šancí. V pořádku, to se může stát. Co se ale nemůže stát, jsou odfláknuté osobní souboje a opakovaně zcela nepokrytý hráč soupeře přímo před brankářem. Naprosto nemyslitelné.

Naději dává fakt, že tým je plný dospělých mužů a ne malých holek. Měl by tedy být schopen hodit za hlavu veškeré malichernosti a vše podřídit společnému cíli – udržení nejvyšší soutěže i pro příští ligový ročník.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí