Florbalisté Kladna se z Brna vrací s prázdnou

Kladenští florbalisté se v neděli v rámci osmnáctého kola představili v Brně. V divácky atraktivním utkání, ve kterém padlo celkem sedmnáct branek, se nakonec z vítězství radovali domácí Bulldogs, kteří vyhráli 10:7. Kanonýři si téměř jistě zahrají play down, kde budou hájit svou superligovou příslušnost. Itelligence Bulldogs Brno - Kanonýři Kladno 10:7 (4:2, 2:2, 4:3).

Kanonýři svým nástupem Buldoky zaskočili a po dvou chybách domácích obránců byl v polovině úvodní třetiny stav utkání 0:2 z pohledu Brna. „Nelze tvrdit, že se nám vstup do utkání povedl. Brno nás prvních deset minut přehrávalo. My jsme ještě byli hlavami na D1, ovšem podařilo se nám dvakrát utéct a z toho skórovat,“ popisuje obránce Kanonýrů Alois Burian. Jihomoravané se však rychle vzpamatovali a do šaten se šlo za stavu 4:2. „My se celou sezonu potýkáme s problémem, že když vstřelíme nebo obdržíme branku, tak jsme následující střídání hlavami úplně jinde a nesoustředíme se na naše úkoly v obraně,“ nabízí důvod rychlé ztráty slibného výsledku mladíček kladenské sestavy.

Hned v úvodu druhé třetiny dostal Kladno na dostřel jeho nejproduktivnější hráč Nushart, který překvapivě vedl až třetí formaci. V utkání nakonec zaznamenal hattrick. V průběhu prostředního dějství padaly branky střídavě po jedné na každé straně až do stavu 6:4 pro domácí. Za tohoto skóre se odcházelo do šaten. „Když jsme se jednoduše dostali přes aktivní hru Brna, tak jsme si dokázali vytvořit šance. Bohužel jsme střídali dobré a špatné pasáže,“ vysvětluje trvající rozdíl ve skóre Burian.

V úvodu třetí třetiny Kanonýři neproměnili dvě velice slibné gólové příležitosti, což vedlo k zaslouženému trestu z hole Juhaňáka a bylo to o tři branky. „Po celou sezonu nás trápí koncovka. Nějaké šance jsme si vytvořili, zazvonilo tam pár tyček, ovšem gól z toho nebyl,“ krčí rameny Burian. Kladno ale zápas nezabalilo a do poloviny třetiny se dostalo na dostřel, když Řehoř snižoval na 7:6. Očekávaný tlak hostů se však nekonal a domácí si pohodlně dokráčeli k vítězství 10:7. „Doufám, že si gólové štěstí šetříme až na play down. Konec zápasu byl z naší strany zahrán špatně, nepodařilo se nám usadit v obranné polovině Brna, které i přes naši hru v šesti aktivně napadalo,“ zakončuje své hodnocení.

Sestava Kladna: Cmíral (od 44. Pech) – Burian, Cvrček, Louvar, Řehoř, Klápa – Schuller, Richtr O., Soukup, Slivka, Richtr T. – Blažek, Pertlík, Štechmüller, Lacko, Nushart – Bednář, Šťovíček

Branky a asistence Kladna: 03:40 Marek Soukup (Tomáš Richtr), 09:18 Tomáš Nushart (bez asistence), 20:28 Tomáš Nushart (Michal Klápa), 30:24 Michal Klápa (Jan Řehoř), 46:16 Jan Louvar (Alois Burian), 49:13 Jan Řehoř (Alois Burian), 58:26 Tomáš Nushart (Jan Řehoř)

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí