Zikmund opět maká v bazénu

Od začátku roku může veřejnost v kladenském bazéně zastihnout úspěšného plavce Medúzy Kladno Martina Zikmunda. Po půlroční zdravotní přestávce se vrátil do plné tréninkové přípravy. 

V prvních týdnech bude muset absolvovat náročné objemové tréninky, aby mohl navázat na předchozí úspěchy. Tento v současné době nejúspěšnější kladenský plavec byl účastníkem Mistrovství světa a Evropy a v jeho sbírce můžeme najít mnoho mistrovských titulů od žactva až po dospělé kategorie. Jeho kariéru přerušily v loňském roce zdravotní komplikace. 

Od června se věnoval pouze lehce kondiční přípravě a plavecký trénink si musel odpustit. V současné době by již mělo být vše v pořádku a tréninkové zatížení absolvuje v plném rozsahu, o čemž se můžete v případě návštěvy kladenského bazénu přesvědčit.

„Postupně se začínám vracet do tréninkové pohody. První závody budou začátkem března, kde by se měla ukázat moje výkonnost. Na červencové mistrovství světa v Budapešti vzhledem k nucené přestávce raději nemyslím. K plnění limitů budu připraven asi až v podzimní části sezony,“ říká Martin Zikmund. 

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí