Středočeské derby. Florbalisté Kladna nastoupí v Mladé Boleslavi

V rámci dvacátého kola florbalové Tipsport Superligy se Kanonýři Kladno představí ve městě automobilů. Mladá Boleslav je jednoznačným favoritem zápasu – pouze šest bodů ji dělí od vyrovnání rekordu základní části nejvyšší soutěže. Oba soupeři se spolu v této sezoně již jednou utkali v kladenské hale BIOS. Kanonýři podlehli 1:5.

Pro Mladou Boleslav skončila minulá sezona překvapivě už po semifinále, když prohrála 3:4 na zápasy s Vítkovicemi. Tým tak nesplnil cíl, kterým byl zisk mistrovského titulu. O to větší motivaci má v letošním ročníku. Středočeši mají tým nabitý reprezentanty. Nejproduktivnějším hráčem je Jiří Curney, který posbíral již 50 bodů. V obraně působí kapitán české reprezentace Jan Jelínek. Za zmínku také stojí Jakub Gruber, který v loňské sezoně pomáhal Kanonýrům s postupem do nejvyšší soutěže. V posledním odehraném kole si Mladá Boleslav poradila s Brnem poměrem 9:4.

Kladno v televizní dohrávce minulého kola prohrálo doma s Libercem 3:7 a na tříbodové vítězství čeká již jedenáct utkání. Nejproduktivnějším hráčem Kanonýrů je stále Tomáš Nushart. V posledních utkáním poměrně stabilně bodují také Marek Soukup a Jan Řehoř. Více prostoru ve hře postupně dostanou navrátilci po zranění Ondřej Riebauer s Martinem Holčákem. Dušan Přívara stále zůstává na marodce s natrženým stehenním svalem.

Kanonýři mohou hrát zcela bez nervů a pokusit se šokovat florbalovou veřejnost. V aktuální sezoně se jim to již jednou povedlo, když vyhráli na půdě mistra z Chodova 7:6 po nájezdech. „Do Boleslavi jedeme s ambicemi potrápit suverénně nejlepší tým letošní sezony. Tento zápas bereme jako nejtěžší možný test před play down. Věříme, že se nám do zápasu podaří přenést některé prvky hry, ve kterých prozatím ztrácíme oproti našim soupeřům ze spodní části tabulky a v závěrečných bojích budeme konkurenceschopnější,“ říká univerzál v sestavě Kanonýrů Ondřej Slivka.

Utkání začíná v sobotu 18. února v 17.00 hod. v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí