Kanonáda Radka Šikoly. Na Spartě si Kanonýři uřízli pořádnou ostudu

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (28) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Florbalisté Kladna si připsali šestou prohru v řadě. A nebyla to obyčejná prohra. Byla to ostudná blamáž. Prohra na Spartě 4:13 je k smíchu, zarytým srdcařům k pláči. Kanonýrům chyběla spousta hráčů, to je pravda, ale dostat takovouhle nálož od devátého týmu tabulky, který ztrácí naději na play off, je fraška. Prohrávat 0:6 po patnácti minutách? I zoufalé Srbsko v zápase s Českou republikou na kvalifikaci o světový šampionát na tom bylo lépe.

Tým je evidentně v úplném rozkladu. Problémy z něj přímo tryskají. Nechci a nebudu se pouštět do hodnocení vnitřního fungování týmu, do šatny nevidím. Mohu však posoudit, co je na první pohled viditelné. Hráči buď absolutně ignorují veškeré taktické pokyny, nebo žádné nedostávají. Obě varianty jsou v nejvyšší soutěži nevídané.

Po výstupu na Spartě by hráči měli fasovat černé pásky a přelepit si motto „Za Kladno se nehraje, za Kladno se bojuje!“ na svých bedrech. Manažer Ostravy Rolf Franke kdysi sebral svému týmu zápasové dresy a nechal je hrát jen v rozlišovacích trikách. Zdálo se mu, že málo bojují a nemají tedy právo nosit dres. Když se hráči nedaří nebo nemá pro svůj výkon ideální podmínky, bojovnost je to nejmenší, co v tu chvíli může udělat pro úspěch svého týmu. Pokud neudělá ani to, je k ničemu.

Nechápu, co se stalo s týmem, který se ještě před pár měsíci vážně ucházel o play off. Vedení klubu, hráči a trenéři mají poslední možnost něco změnit. Je nejvyšší čas jednat, pokud už není pozdě. Do konce základní části zbývá jedno kolo. Poté následuje play down. Pokud vše zůstane v současném stavu, přihlásí se o slovo i baráž a v ní parta bijců z 1. ligy. Dál už nechci předvídat.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí