Halové mistrovství republiky: tři medaile, jedna „brambora“

Víkendové mistrovství republiky žactva v hale Olympu v Praze ve Stromovce zakončilo sérii halových mistrovství. Pro nejmladší kladenské atlety přineslo překvapivé tři medaile. 

První získala Šárka Somrová, která, ač věkem ještě mladší žákyně, si vedla nebojácně v běhu na 1500 metrů a vybojovala výborné druhé místo v čase 4:55,59 min. Pro další stříbro si doběhla štafeta  4 x 300 m žákyň. Děvčata ve složení Anna Quadrátová, Šárka Somrová, Aneta Jonášová a Tereza Lamačová podlehla pouze soupeřkám z Jablonce a nechala za sebou dalších 24 štafet. Ve skoku o tyči skončila na třetím místě v osobním rekordu 301 cm Eva Kubešová a radost z bronzu byla oprávněně veliká. Velkým překvapením byl postup Anny Quadrátové do finále na 300 m. Ta si vytvořila osobní rekord již v rozběhu a to o celou vteřinu – čas 42,31 ji posunul do finále, kde ale také běžela velmi dobře a i její čtvrté místo lze hodnotit jen jako velmi úspěšné. Na trati 300 metrů sice v rozběhu vypadla Tereza Lamačová, také ještě mladší žákyně, ale i ona běžela svůj osobní rekord 42,51 a celkově to byl osmý nejlepší čas. Těsně za branami finále skončil  na  devátém místě Štěpán Sýkora ve vrhu koulí, jedenáctá byla Aneta Jonášová ve skoku dalekém, kterou od finále dělilo deset centimetrů. Daň z trémy na svých prvních „větších“ závodech si vybrala Adéla Berková ve skoku vysokém, nicméně Adéla je velkou nadějí do budoucna a i taková zkušenost ji určitě bude dobrá.

Po krátkém odpočinku nyní bude všechny čekat další část přípravy na hlavní část sezony, do které všem přejeme hodně sil na další „osobáky“.

- hv -

zakyne2

Na třetím místě kladenská závodnice Eva Kubešová

zakynestafeta

Pro stříbro si doběhla štafeta


Počasí Kladno

Předpověď počasí