Kladenský plavec Zikmund oslavil v Olomouci vítězství

Po půlroční přestávce začal od Nového roku opět trénovat kladenský plavec Martin Zikmund.

"Začátek byl celkem náročný, dostat se opět do kompletního tréninkového zatížení. Nejhorší je to, že člověk začíná téměř od nuly a musí zvyknout i na to, že tréninkové časy jsou daleko za těmi, které plaval v té nejlepší přípravě," uvedl mladý plavec a pokračuje: "Po téměř tříměsíční přípravě jsem se rozhodl otestovat výkonnost v prvním kole Českého poháru v Hradci Králové, kde se i sešla dobrá konkurence včetně reprezentantů. Zatím jsem se nepustil do své hlavní disciplíny 200 motýlek, ale zvolil jsem jen stometrové tratě 100 volný způsob a 100 motýlek. Úspěchem bylo již to, že v obou disciplínách jsem se dostal do finále a zaplavané časy byly celkem nad očekávání. V samotném finále pak na 100 motýlek jsem skončil na druhém místě jen těsně, 4 desetiny za vítězem, a stal se tím nejúspěšnějším kladenským plavcem na těchto závodech."

Minulou sobotu pak Martin Zikmund startoval v Olomouci na Memoriálu MUDr. Jana Opletala. Na 200 metrů polohový závod obsadil 7. místo, na 50 metrů volný způsob obsadil 4. místo a na trati 100 metrů motýlek slavil vítězství.

"Z hlediska přípravy bych zhodnotil oboje závody celkem pozitivně, plavané časy byly na očekávání. Započatá cesta se jeví jako správná a věřím, že se již brzy začnu přibližovat i k osobním rekordům," dodává plavec.

- red -

zikmundportret


Počasí Kladno

Předpověď počasí