Thajka vyhrála nad Terezou na body

S velkou ctí hájila Tereza Dvořáková barvy Česka na bojišti v Bangkoku. V thajském boxu prohrála s nejlepší Thajkou na světě jen na body.

Na turnaj se sjelo šestnáct nejlepších dívek v thajském boxu z celého světa. Zápasilo se v pyramidě a ve váhové kategorii 55 – 57 kilogramů. Tereza se přitom na padesát sedm kilogramů dostala poprvé ve své závodní kariéře. „Už to bylo pro mě jedno malé vítězství,“ uvedla pro Vaše Kladno. Nadšení z „tloušťky“ vystřídalo napětí při losování soupeřky. „Losování mně opravdu nejde, nemám při něm šťastnou ruku. Do prvního zápasu jsem si vylosovala favoritku celé pyramidy,“ uvedla.

Zázrak se, bohužel, nekonal. Tereza sice první kolo lehce vyhrála, ale druhé patřilo zase jasně Thajce, která Terezu přečetla. „Třetí kolo jsme zapracovali na pohybu a měl jsem dojem, že je zase lehce pro nás,“ uvedl trenér Zdeněk Švamberk. Nebylo. Thajka strhává zápas po dvou minutách na svou stranu. „Nejdůležitější je, že Terka na turnaji, kde polovina zápasů popadala k.o., odboxovala zápas bez újmy a se ctí se soupeřkou, která představuje to nejlepší co Thajsko nabízí,“ dodal kouč české naděje, která vyrůstala v kladenském ringu.

I když rozhodčí nakonec zvedl ruku Thajce, Tereza netruchlí: „Ze svého vystoupení nemám vůbec špatný pocit. Lepší soupeřku v této váze Thajsko nabídnout nemohlo. Jsem spokojená, protože takový zápas na tak prestižní akci se mně už naskytnout nikdy nemusí.“

Jan Murárik

terkaceska

Česká reprezentantka byla v Bangkoku ve výborné formě

terkamistni

Místní kadeřnice a Tereza Dvořáková

terkaporadatele

Pořadatelé vyrobili z bojovnic modelky

terkaprvni

První kolo patřilo Tereze

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí