Vrchol domácí atletické sezony cinkal pro Kladno cennými kovy

O uplynulém víkendu hostil Třinec vrcholné zápolení českých atletů o cenné kovy v rámci Mistrovství České republiky v atletice. U toho samozřejmě nemohla chybět ani kladenská atletika. Do Moravskoslezského kraje vyslalo A.C. TEPO Kladno hned několik ,,želízek“ v ohni, včetně českých reprezentantů a nejžhavějších kandidátů na titul republikových šampionů, diskařů Elišky Staňkové a Tomáše Voňavky.

Atletické zápolení probíhalo po tři dny. První den, v pátek, oficiálně zahájil mistrovství závodem ve skoku o tyči mužů. V něm se představila hned dvojice kladenských Jan Jánský a Lukáš Posekaný. A právě druhý jmenovaný se postaral o první cenný kov. Lukáš svým výkonem 507 cm obsadil bronzovou pozici, když zaostal pouze za oběma reprezentanty Janem Kudličkou a Michalem Balnerem. Jan Jánský v závodě obsadil výbornou osmou pozici.

Šampionát pokračoval sobotním programem, ve kterém byly na programu právě oba hody diskem. Do vrhačské klece se nejprve postavila Eliška Staňková, která si bez sebemenších potíží poradila se všemi konkurentkami a výkonem 56.95 m suverénně zvítězila a stala se mistryní ČR. Eliščinu dominanci jen podtrhuje fakt, že stříbrnou sokyni za sebou zanechala téměř o deset metrů. Hned po Elišce se do kruhu postavil Tomáš Voňavka. Ten měl oproti Elišce výrazně složitější úlohu ve smyslu konkurence. Tomáš bojoval jako lev a svým hodem dlouhým 56.19 m vybojoval stříbrnou medaili.

V sobotním programu to kladenským atletům ještě stále medailově nestačilo. K diskařům a pátečnímu bronzu z tyče se připojila Kateřina Líbalová, která ve trojskokanském finále svým nejlepším výkonem sezony 12.70 m obsadila třetí příčku a vybojovala tak bronzovou medaili.

Neděle jen potvrdila významnou roli kladenské atletiky na republikovém šampionátu. Své závody absolvovali kladenští běžci Jan Šmíd v běhu na 1500 metrů a Petr Frolík na 110 metrech s překážkami. Další finálová umístění přidaly oštěpařka Jarmila Jurkovičová svou ,,bramborovou“ medailí a skokanky. Kateřina Líbalová ve skoku dalekém obsadila pátou příčku a tyčkařka Nikola Pöschlová ve vyrovnaném osobním rekordu obsadila šestou pozici.

Na pomyslný vrchol nedělních, ale možná i absolutních výsledků mistrovství, se pro atlety A.C. TEPO Kladno probojoval hod kladivem mužů. Do finále této disciplíny nastoupila hned trojice kladenských vrhačů. A situace na konci soutěže vyzněla jednoznačně pro Kladno. Mistrem republiky se stal výkonem 67.21 m kladenský Miroslav Pavlíček. Stříbro za 65.89 m bral opět kladenský Petr Koucký a finálovou dominanci Kladna doplnil pátou pozicí Michal Fiala.

Celkově velice vydařené Mistrovství ČR v atletice přineslo závodníkům A.C.TEPO Kladno cenné kovy, množství finálových umístěních i spoustu nových zkušeností. Všem jim moc gratulujeme!

- jak -

atletestankova

E. Staňková - zlato - hod diskem

atletjjurkovicova

J. Jurkovičová - 4. místo - oštěp

atletjsmid

J. Šmíd - 15. místo - 1500 m

atletklibalova

K. Líbalová - bronz - trojskok

atletmfiala

M. Fiala - 5. místo - hod kladivem

atletmpavlicek

M. Pavlíček - zlato - hod kladivem

atletnposchlova

N. Pöschlová - 6. místo - skok o tyči

atletpkoucky

P. Koucký - stříbro - hod kladivem

atlettvonavka

T. Voňavka - stříbro - hod diskem

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí