„Kladenský“ Masters tleskal Československu

V očích slzy, v tvářích hluboké zklamání. Čeští Masters na mistrovství světa veteránů pohár pro vítěze nezískali. Tým složený většinou z hokejbalistů Kladenska přitom až do finále všechno vyhrával. Ovšem rozhodující souboj o zlato už nezvládl. V něm podlehl výběru Československa 2:3 (0:2, 1:0, 1:1).

Jak se po zápase ukázalo, o jeho vítězi rozhodly dvě drobné individuální chyby v první třetině, které Československo dokázalo potrestat. I když se hrálo 3x12 minut, soupeř Masters začal od druhé třetiny šetřit fyzické síly, stáhl se na svou půlku a čekal, co Češi provedou. Těm se lepila střelecká smůla na lopaty. Z převahy vytěžili jen snížení. 

Masters byli lepší i v závěrečném dějství, leč vyrovnání z hole Luky byla jejich poslední radost na tomto turnaji. Zhruba čtyři minuty před koncem duelu Štěpánek plácl ve vzduchu do míčku a ten zapadl za Fukárkova záda. Do prodloužení zápas nedovedla ani power play Masters. 

„Od rána jsme si mezi sebou říkali, že nesmíme prohrávat bule a pak je prohráváme… Nejlepší je nic neříkat a ono to pak většinou dopadne tak, jak má,“ řekl bek Masters Martin Seidl.

„Moc jsme chtěli vyhrát, ale přistoupili jsme na jejich hru, a to nás stálo zlato. Měli jsme víc chodit do jejich gólmana. Oni odehráli, co potřebovali a my jsme v některých fázích zápasu nepodali lepší výkon než dobrý,“ uvedl bek Masters Filip Marcinek. 

„Na turnaji jsme vytvořili vynikající partu, ale jenom to turnaj nevyhrává. Soupeř byl ve finále efektivnější. Oni dali ze čtyř přesilovek dva góly, my z šesti jeden,“ doplnil útočník Masters Daniel Jůn.

„V našich silách bylo mistrovství vyhrát, ale v rozhodujícím momentu se od nás odvrátilo štěstí. Proto si myslím, že nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Kdyby zápas šel do prodloužení, tak věřím, že bychom ho vyhráli, protože jsme na tom fyzicky byli lépe. Ovšem to je kdyby. Nezbývá, než jim pogratulovat,“ dodal kouč Masters Miroslav Mach.

Góly: Marcinek, Luka – Nýdl, Krajsa, Štěpánek.

Sestava Masters: Český (Fukárek) – Marcinek, Seidl, Kvaizar, Gerylov, Pavlík, Honický, Koláčný, Korbel, Böhm – Luka, Sýkora, Gengel, Tyburec, Zahradník, Rejthar D., J. Pavlík, Bušek, Novák, Voska, Trčka, Jůn, Kastner. Trenéři: Mach, Zadák, Fík.

Jan Murárik

mastermasters

Hráči Masters se málo tlačili do brány soupeře

masterpodvou

Po dvou titulech mistra světa zažil David Tyburec v hokejbale potřetí stříbro...

masterzklamani

Zklamání z druhého místa...


Počasí Kladno

Předpověď počasí